Славия стопли душите на 200 човека на "Васил Левски" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стефан Велков получи поредна тежка контузия при 3:1 над Верея

Славия стопли душите на 200 човека на "Васил Левски" (ВИДЕО+СНИМКИ)
Славия се наложи с 3:1 над Верея в първия мач между двата отбора на ниво елит. Два гола за успеха на „белите” отбеляза Божидар Васев във всяко едно от полувремената, а с изключително изпълнение, заслужаващо само овации и вдъхващо надежди за българския футбол, Иван Минчев даде аванс на „белите”. Амаду Сукуна запази надеждите на Верея до 69-ата минута, когато падна третото попадение на домакините.
 
С успеха отборът, воден от Александър Тарханов, сложи край на негативната серия от три поредни мача във всички турнири без успех. Победата пък е втора поредна у дома.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

 
Тя бе помрачена от тежка контузия на младата надежда на българския футбол Стефан Велков, който счупи ключица преди почивката.

 
След проучвателни първи минути, в които Верея изглеждаше по-опасният отбор, Славия нанесе двоен удар. Иван Минчев отбеляза великолепен гол, като елегантно прехвърли вратаря Иван Караджов от малък ъгъл за кеф на малкото зрители на Националния стадион.



 
Три минути по-късно, в 21-ата, Божидар Васев изненада Караджов с далечен фалцов удар, който се оплете в долния десен ъгъл – 2:0.

 
Верея бързо отговори, като намали в 25-ата минута. Амаду Сукуна, донесъл победата над ЦСКА-София, засече в близкия ъгъл подаване на дузпата на Момчил Цветанов отляво.

 
Славия понесе нов негатив, след като 19-годишният Стефан Велков се приземи лошо и счупи ключица, като бе откаран в Пирогов. На негово място се появи 17-годишният Андреа Христов, брат-близнак на централния бранител Петко Христов. Така, двамата застанаха в центъра на бялата защита.

 
19-годишният Велков непрекъснато е преследван от травми, като първо имаше контузия в глезена, а след това скъса връзки на коляното. Сега пък счупи ключица.
 
Първите минути на братята Христови не бяха особено стабилни, но Славия излезе суха до почивката.

 
В началото на второто полувреме очаквано Верея беше по-активният отбор. После ролите се размениха, но положения липсваха.
 
С първото за второто полувреме Славия сякаш затвори мача. Втори гол на сметката си добави Божидар Васев, който разигра на двойно с Янис Карабельов отляво по нападението и технично пусна под плонжа на Караджов – 3:1.

 
Това са първите голове на Васев през този сезон. През миналия с екипа на Ботев той отбеляза 4.
 
В края най-новото попълнение на Славия Николай Димитров записа първи минути в родния елит след 6 години гурбет по Турция и Гърция.

 
Така, Славия се върна на верния път след два неудачни мача в първенството, за да се изравни с Верея в класирането. И двата отбора са с по 10 точки, като делят 10-ото място.
 
Верея записва трета поредна загуба в Първа лига.  

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!
 


 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки