Левски ще преплува Дунав, закани се Люпко

„Сините” са в най-добра форма в елита и още нямат инкасиран гол на „Герена”

Левски ще преплува Дунав, закани се Люпко

Левски приема Дунав Русе в опит да продължи отличната си серия.

Сините са отборът в най-добра форма в елита - спечелиха последните си шест двубоя, като само в един от тях позволиха да им бъде отбелязан гол.

На „Герена" пък възпитаниците на Люпко Петрович все още не са вадили топката от мрежата си (имат 360 "сухи" минути - 6 часа). Заради тези показатели Левски е на първо място в класирането, а преди кръга Дунав заемаше второто.

В последния двубой русенци поизпуснаха парата - загубиха с 1:2 от Ботев, но до този момент са приятната изненада през кампанията. Затова и има всички предпоставки за интригуващ двубой на "Георги Аспарухов".

В интервю пред сръбските медии преди седмица Люпко Петрович заяви, че Левски ще преплува Дунав. Днес ще видим дали старият майстор ще изпълни обещанието си. Но ако иска тимът му да не дава мира на Лудогорец и да го държи постоянно под напрежение, трите точки са задължителни.

Проблем за треньора на сините преди двубоя се явява… липсата на проблем по окомплектоването на състава. До момента през сезона той бе принуден да прави най-различни рокади заради контузии или наказания. Но за мача с русенци ще разполага с всичките си играчи с изключение на трайно контузения младок Деян Иванов. Това създава главоболия на сърбина около избора на стартова единайсеторка. Той няма да има такива само около вратарския пост и защитата.

За там сигурни са Боян Йоргачевич, който ще застане под рамката, а пред него ще действат Сашо Александров, Димитър Пиргов, Александър Александров и капитанът Веселин Минев. Джереми де Ноойер също ще започне. А останалите в полузащитата зависят от Антонио Аниете. Той вече е напълно излекуван от травмата, която го остави резерва срещу Локомотив Горна Оряховица (1:0). Ако испанецът започне, то той ще действа на левия фланг, а на десния ще е Франсис Нар.

Това означава, че Роман Прохазка ще влезе в центъра заедно с Божидар Краев. Ако обаче Аниете е на пейката, то Прохазка ще е вдясно, а Георги Костадинов ще е редом до Божидар Краев (младокът също не започна в предишния кръг). На върха на атаката ще е Бабатунде Аденижи, въпреки че излекуван от контузия е и Илиан Мицански.

Дунав ще опита да разлюлее Левски и да наруши комфорта му преди паузата в първенството заради световните квалификации. Треньорът на русенци Веселин Великов не възнамерява да прави рокади по състава, който в предишния двубой падна с 1:2 от Ботев Пловдив в Разград. Тогава той отдаде загубата на натрупаната умора във възпитаниците му, които елиминираха с дузпи за купата Витоша Бистрица. На вратата ще е Мартин Луков, който има 6 сухи мрежи до момента в Първа лига. Пред него ще са Джалилов, Патев, Милчев и Атанас Атанасов. В средата на терена ще си партнират Ивайло Раденцов и капитанът Диян Димов, а по крилата ще атакуват Юлиан Ненов и Антон Огнянов. Именно на тях в Дунав възлагат надежди да всяват смут в стабилната синя защита с пробиви по фланговете. Най-отпред ще е Мирослав Будинов.

През миналата седмица на „Герена" имаше доста рокади в ръководството, дойдоха и добри новини за голям спонсор. Въпреки това част от шефовете не се ползват с доверието на феновете. Но такова с играта си към момента заслужиха спортно-техническият щаб и футболистите. Днес те ще трябва да направят поредната стъпка във вярната посока. Но ще срещнат амбициозния Дунав, който е надъхан да докаже, че в резервоара му има достатъчно бензин за успешен дълъг пробег. И издънката срещу Ботев просто е лека повреда.

Мачът Левски – Дунав е от 17:45 часа, пряко в ефира на Диема спорт 2, а по традиция Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти.

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОФИЦИАЛНО: Обявиха програмата на осминафиналите за Купата и следващите кръгове в елита

Вижте и кога ще са мачовете от предстоящите 4 кръга във Втора лига

ИЗВЪНРЕДНО: Ясна е програмата за Купата на България, пренасрочиха 4 мача от елита

Шест срещи от 1/16-финалите ще се излъчват на живо, вижте какво съобщиха от БФС

ТЕСЛА ЗА ФЕНОВЕТЕ: Пускат само 30 процента от капацитета на стадионите!

Решението е на служебния министър на Румен Радев

Черно море и Дунав уредиха контрола

Спарингът ще се проведе утре от 17:00 часа в Русе

ОФИЦИАЛНО: Русенското дерби се отлага

Среща между Дунав и Локомотив днес няма да има

КУПА НА БЪЛГАРИЯ: ЦСКА стартира защитата на трофея в Бистрица или Пазарджик

Левски срещу Марек или Черноломец, Лудогорец може да гостува в Доброславци

ОФИЦИАЛНО: Обявиха кога ще теглят жребия за новия сезон

Клубовете ще получат информация за нововъведенията в Електронното първенство и наложената от ФИФА трансферна система

ОФИЦИАЛНО: Дунав вече е на русенската общественост

Вижте какво се случи по време на Общото събрание на футболния клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки