Левски не показа колебание срещу Дунав и остава едноличен лидер в класирането (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" спечелиха мача с два гола на Георги Костадинов

Левски не показа колебание срещу Дунав и остава едноличен лидер в класирането (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски записа седма поредна победа в шампионата, осма във всички турнири,  след като се наложи с 2:0 над втория в класирането Дунав Русе в двубой от IX кръг на Първа лига. Георги Костадинов даде аванс на своя тим в средата на първата част, а отново той бе точен в 56-ата, оформяйки крайния резултат.

Левски имаше териториален превес през първата част, като „сините” успяха да стигнат до попадение в средата на полувремето. Дунав също имаше своите възможности, а още в 4-ата минута Антон Огнянов от добра позиция би силно над вратата.



Столичани отвърнаха чрез Адениджи, който в 11-ата минута нахлу отдясно и шутира по земя покрай дясната греда.

В 20-ата минута Васил Шопов пусна между двама бранители към влизащия отляво Огнянов, който нанесе силен удар, но Йоргачевич бе покрил ъгъла си и парира авторитетно.



Две минути по-късно Левски откри резултата с доза късмет. Прохазка опита удар, който срещна тялото на бранител, топката обаче попадна в Георги Костадинов, който с плътен удар даде аванс на своя тим.




Роман Прохазка се намеси решаващо в 34-ата, след като изчисти топката миг преди Будинов да засече от малка даистанция, а в добавеното време капитанът Димов отправи мощен шут от немалка дистанция, но точността му убягна.



След почивката отново домакините диктуваха темпото на игра, а в 56-ата Георги Костадинов вдигна на крака  „сините” феновете на  „Георги Аспарухов”  с втори гол. Аниете центрира от фаул, а отбраната на Дунав остави Костадинов непокрит и полузащитникът насочи умело топката във вратата на „драконите” за 2:0.



Няколко минути по-късно Адениджи организира бърза контраатака, но бе застигнат от бранител и топката му бе избита. Резервата Бурабия обаче успя да засече в движение и да затрудни максимално Луков, който с плонж изби.



Будинов в 71-ата направи отлично двойно с Антон Огнянов и остана на чиста позиция сам срещу Йоргачевич, но вратаря на Левски излезе навреме и успя да отрази удара на нападателя.

В края на двубоя Франсис Нар имаше възможност да направи резултата класически, но Луков се намеси добре и успя да парира удара му.



Така Левски закономерно се поздрави с трите точки и е едноличен лидер в класирането с 23 точки, на шест от тима на Дунав Русе.
 

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки