Порше ще обмисли подновяване договора с Шарапова

"Както сме подчертавали няколко пъти, нашето решение зависи от решението на съда"

Порше ще обмисли подновяване договора с Шарапова

Германската автомобилна компания Порше ще разгледа отново възможността да поднови партньорските си отношения с руската тенис звезда Мария Шарапова, съобщиха от компанията пред агенция ТАСС. 

 
Порше разтрогна спонсорския си договор с Шарапова, след като тя беше уличена в употреба на мелдоний. Но днес Арбитражният съд по спорта (КАС) съкрати срока на дисквалификацията й от 24 на 15 месеца и тя ще може да участва в турнири от 26 април 2017-а година. 
 
"Ние бяхме взели решение, че ще преразгледаме отношението си с Шарапова след крайното съдебно решение в КАС. През цялото време поддържахме контакти с нея и се радваме, че тя е удовлетворена от развитието на случая. Както сме подчертавали няколко пъти, нашето решение зависи от решението на съда. Така че скоро ще обсъдим отново дали ще подновим партньорството си", се казва в прессъобщение на компанията. 
 
Първоначалното наказание на Шарапова бе от 26 януари тази година и бе за срок от две години. По-късно тя обясни, че положителната й проба е взета по време на Откритото първенство на Австралия през 2016 година, а този препарат влезе в списъка на забранените от началото на тази година. 
 
След съкращаването на санкцията първият турнир от Големия шлем за рускинята ще бъде "Ролан Гарос", който е планиран между 28 май и 11 юни 2017-а.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки