Иван Минчев: В ЦСКА не получих разбиране и шанс

"Потърсиха ме от Славия и се договорихме изключително лесно, нямаше никакви проблеми"

Иван Минчев: В ЦСКА не получих разбиране и шанс

Офанзивният халф на Славия Иван Минчев (25 г.) вкара в последния кръг срещу Верея (3:1) първия си гол с екипа на белите. Той прехвърли по изключително красив начин Иван Караджов, с което откри резултата в 19-ата минута. Минчев даде интервю за "Тема Спорт", като говори за попадението си, ситуацията в "Овча купел", както и за краткия си престой в ЦСКА-София.  Халфът бе привлечен на "Армията" през лятото, но разтрогна още в септември.

 

Иване, да започнем от страхотния ти гол срещу Верея (3:1) - опиши ситуацията?

 

- Видях, че Караджов е излязъл малко по-напред, и реших да го прехвърля, като потърсих далечния ъгъл. За щастие се получи и стана много красиво. И друг път съм вкарвал от подобни ситуации, случвало се е и да пропусна. Често опитвам подобни изпълнения. Аз и от центъра вкарах миналия сезон с Монтана срещу Ботев (6:0, тогава бележи хеттрик), така че не е нещо ново за мен.

 

А как намираш ситуацията в Славия? Стартът на сезона беше доста труден...

 

- Да, доста нови момчета са дошли през лятото и докато се сработим, е малко по-трудно. Макар че атмосферата е добра, пък и аз се познавам с част от футболистите -с Георги Пашов бяхме в Монтана и преди това в школата на Литекс, с Балджийски също играхме в Монтана. Хубавото е, че сега съставът е много млад, особено отбраната, и се опитваме да се представяме все по-добре с всеки изминал мач. И се получава според мен. Вече създаваме повече положения и постепенно набираме скорост. Ще потръгнат нещата, имаме сили за първата шестица. Никой не ни го е поставил като цел, но Славия трябва да бъде по високите места в класирането. Има и настроение. След загуба е нормално да паднем духом, защото младите момчета са доста, но след победи всичко е наред.

 

Все още обаче не можете да влезете в победна серия. А в средата на септември загубихте последователно от Лу-догорец (1:3) и от Литекс (0:2) за купата. На какво се дължаха тези поражения?

 

- Срещу Лудогорец ни пречупи ранната дузпа, която получиха (б.а. - Моци вкара в 12-ата минута). До голяма степен заради това и загубихме - много рано допуснахме попадението. После мачът с Литекс ни дойде като шок. Не бих казал, че ги подценихме, но не успяхме да си вкараме положенията, а те ни отбелязаха. И срещу такива отбори вече става много трудно да обърнеш срещата. Срещу Локо Пловдив (5:2) за първенство пък ни се получи... Нужно ни е още постоянство.

 

С какво се различава  Александър Тарханов от българските треньори?

 

- Той е много спокоен човек и казва точно какво изисква  от теб. Само трябва  да го изпълняваш . Както тренираме, така иска и да играем. Вдъхва    ни увереност, а ние трябва да показваме най-доброто.

 

Славия обаче получи нов удар -контузията  на Стефан Велков, с което проблемите в за щита се задълбочават Ще се справите ли с толкова   млада отбрана? Очертава се титуляри да са 17-годишните братя Петко и Андреа Христови...

 

- Имаме малко проблеми в защита, трудно е. Но пък Петко специално играе във всяка среща и понатрупа опит. Ще се справим. Няма да е лесно, но ще направим всичко възможно да излезем победители от следващите срещи.

 

След паузата ви преде тоят два наглед по-леки съперника - гостуване на Нефтохимик и домакинство на Пирин...

 

- О, изобщо не са леки мачове, даже напротив - по-трудни са от ЦСКА, Левски и Лудогорец. Става въпрос за преки конкуренти, разликата в точките е малка, така че ще е доста тежко,  но трябва задължително да спечелим.

 

Как стигна до преминаването ти в Славия Започна сезона в ЦСКА, а в началото  на септември разтрогна...

 

- В ЦСКА не получих  достатъчно шанс. Затова се разбрахме да напусна, за да си намеря отбор, където ще получавам повече време на терена. Потърсиха ме от Славия и се договорихме изключително лесно, нямаше никакви проблеми. С ЦСКА имаше някои формалности, но се разбрахме и се радвам, че съм в Славия.

 

Със сигурност съжаляваш, че не получи повече шансове на "Армията"?

 

- Просто не ми дадоха този шанс, който очаквах. Но така е станало, няма място за разочарование. Сега съм в Славия и давам всичко от себе си.

 

А защо не получи шанс на "Армията"? Получи ли някакво обяснение?

 

- Може би защото в началото на сезона е имало разногласие между ръководството и треньора. Видяхте колко бързо се стигна до смяната на Христо Янев. И може би оттам е имало недоверие към мен. Още от началото не получих разбиране и шанс. И аз не съм напълно наясно каква бе ситуацията, но и не искам да задълбавам. Каквото, такова.

 

Разкажи повече за първите си стъпки във футбола. Играл си за родния си Розова долина Казанлък, а после за Литекс...

 

- Да, в Казанлък започнах на 7-8 години, после към 15-годишен ме викнаха в Литекс и там изкараха още 3-4 сезона. След това обаче се наложи да си търся друг отбор, защото ми казаха, че няма как да пробия в Ловеч.

 

Кой е треньорът, на когото дължиш най-много?

 

- Първият ми и единствен наставник в Казанлък - Кральо Орозов. На него съм най-благодарен от всички, дал ми е много във футбола. Той почина точно преди година.

Има ли нещо, за което съжаляваш в кариерата си? Така и не успяваш да пробиеш в някой от водещите отбори -нито в Литекс, нито в ЦСКА. На какво се дължи според теб?

 

- Не бих казал, че съжалявам. Дори и в ЦСКА като отидох, макар и да не получих шанс, за мен бе полезен опит. Там се научих да съм търпелив и да чакам своята възможност. Получих минути само срещу Нефтохимик и в дубъла в две срещи играх, но се наложи да си тръгна. Извлякъл съм положителни неща от това.

 

Надяваш ли се един ден да играеш в чужбина?

 

- Мислил съм за чужбина, но първо трябва да се докажа тук и после да пробвам трансфер навън. Не че и сега не мога да пробвам да си намеря някой чужд отбор. Но ще е в четвърта-пета дивизия, а там ще забравят за мен, така че е безсмислено. Бих излязъл само ако има добра възможност.

 

Вече игра срещу Лудогорец, беше в ЦСКА, как виждаш битката за титлата?

 

- Според мен ще е доста оспорвана, а не както в предните години Лудогорец да доминира. Но по-скоро ми се струва, че Разград пак ще стане шампион. А на ЦСКА ще му трябва още година, за да влезе в по-добър ритъм, сега тръгна трудно в първенството. 

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки