Стилиян Петров: Един ден ще застана начело на Астън Вила

Българинът одобри решението на клуба да уволни Роберто ди Матео

Стилиян Петров: Един ден ще застана начело на Астън Вила

Бившият капитан на "Астън Вила" Стилиян Петров заяви пред "Бирмингам Мейл", че един ден ще стане мениджър на клуба, но моментът все още не е настъпил.

 

"Винаги съм бил честен със себе си и знам, че още не съм готов да бъда мениджър. Знам, че един ден ще бъда, но този ден не е сега", каза бившият капитан на българския национален отбор.

 

Българинът подкрепи и решението на ръководството да освободи Роберто ди Матео. Италианският наставник беше уволнен в понеделник, заради слабото представяне на отбора от началото на сезона в Чемпиъншип.

 

"Собственикът (Тони Сия) взе решението бързо, защото разбра, че му трябва човек, който да промени отбора. Той иска възможно най-бързо "Вила" във Висшата лига. Ще чакаме и ще видим кой ще бъде следващият треньор, надявам се, че той ще свърши по-добра работа", сподели Стилиян.

 

Роберто ди Матео беше в основата на отказа на клуба да предложи договор на Петров. Българинът направи няколко тренировки с тима с надежда да се завърне в професионалния футбол, но така и не успя да постигне своята цел.

 

Наскоро Петров заяви, че смята да се концентрира върху обучението си в школата за треньори на Футболната асоциация. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки