Карамаринов: Може да се каже, че изпращаме един от най-силните сезони

"На Олимпиадата Мирела Демирева направи чудо"

Карамаринов: Може да се каже, че изпращаме един от най-силните сезони

Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов смята, че завършващият сезон е един от най-силните за леката атлетика в страната в последните десетина години.

 

"Може да се каже, че изпращаме един от най-силните сезони, ако не и най-успешния, поне в последните десетина години. За първи път от 2000 година имаме медал от Олимпиада. Мечтаехме за това и то стана факт. Гарнирано с трите отличия от Европейското първенство, смятам, че постигнахме голям успех", заяви Карамаринов.

 

"На Олимпиадата Мирела Демирева (б.а. сребърна медалистка на скок височина) направи чудо. Знаехме, че тя има своите шансове, но не веднъж се е случвало да имаш възможности, но да не успееш в най-важното състезание. Мирела се представи най-добре от всички български спортисти на Игрите. Донесе медал на страната ни в леката атлетика - нещо, което е оценено навсякъде по света", допълни той.

 

"През следващия сезон имаме Европейско първенство в зала в Белград, Световен шампионат на открито в Лондон и Европейско отборно първенство, в което ще имаме трудната задача да запазим мястото си в в Първа лига. Надяваме се успехите на нашите състезатели да продължат", каза още шефът на БФЛА.

 

Той не подмина и въпроса с положителната допинг-проба на бегачката на 3000 метра стипълчейз Силвия Дънекова, която се очаква да бъде наказана с лишаване от състезателни права за 4 години.

 

"Имаше и един неприятен момент, свързан с положителната допинг-проба на Силвия Дънекова на Олимпиадата. Нейният случай се разглежда изцяло от Световната федерация (ИААФ). Тя е със спрени права и отнета акредитация за Игрите в Рио. Няма друго нищо ново. ИААФ ще наложи наказание. Когато това стане, ние ще го обявим. Очаква се да бъде 4 години. Ние като федерация ще го приложим", каза Карамаринов.

 

Той е доволен, че вече се работи по реконструкцията на столичната зала "Фестивална", модернизацията на която се отлагаше многократно през последните години.

 

"Има забавяне със строежа на зала "Фестивална". Ще бъде готова догодина, най-важното, че най-после ще стане. Затова съм благодарен на министър Красен Кралев, защото много други преди него обещаваха, но нищо не се правеше. Естествено с една нова зала ще подобрим условията за подготовка на софийските атлети, което е предпоставка за още по-добри резултати", коментира Карамаринов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки