Сензациите в пресата: ЦСКА-София атакува Зику през зимата

И още: "Съдът може да върне "Черноморец" на Дражев?", "Мъри предложил Чиликов за шеф", "Дерменджиев работи по селекцията на Лудогорец"

Сензациите в пресата: ЦСКА-София атакува Зику през зимата

Сензациите в пресата от днес, четвъртък, 6 октомври 2016 година:

 

"Меридиан мач": ЦСКА-София атакува Зику през зимата 

 

ЦСКА-София стяга спешна операция "Янис Зику". Румънската машина за голове принципно е дал съгласието си отново да заиграе на "Армията", още повече, че отборът се води от сънароника му Едуард Йорданеску. Самият треньор лобира за сделката, въпреки че столът му се клати и няма да е изненада, ако не оцелее до зимата.

 

Зику бе един от големите любимци на Сектор "Г", като за малко да стане голмайстор на първенството само с един полусезон игра. Той нямаше никаква нужда от адаптация в България и започна да бележи още от първия си мач. В момента Зику носи фланелката на Таргу Муреш и е голмайстор на отбора с 5 попадения. Отборът му обаче е почти обречен, като има 11 загуби и няма нито една спечелена точка в актива си. По-назад в класирането е единствено бившия тим на Зику Поли Тимишоара, но той е с наказание от минус 6 точки.

 

ЦСКА-София прави всичко по силите си да договори трансфера на Зику още сега, като той официално да стане факт при отварянето на трансферния прозорец. Шефовете на "червените" се надяват да си осигурят подписа на румънеца срещу символична сума именно заради почти сигурното изпадане на Таргу Муреш.

 

След изгонването на Вилмар Джордан, на "Армията" останаха само с един класически таран в лицето на Преслав Йорданов, който в момента е контузен. В атака могат да играят и Руи Педро и Густаво Кулма, но те не са типични тарани и с тях отборът има различен вид. Това се видя ясно в гостуването на Ботев (Пловдив), когато отборът игра добре, но бе напълно беззъб в атака.

 

"Меридиан мач": Съдът може да върне "Черноморец" на Дражев?

 

Пореден обрат може да придобие сагата със собствеността на  бургаския стадион „Черноморец". Екс босът на футболния клуб Черноморец Ивайло Дражев може отново да влезе във владение на съоръжението. Припомняме, че стадионът в кв. „Акациите" бе отдаден на концесия на Дражев. Тя, обаче му бе прекратена през есента на 2005 години след решение на ОбС-Бургас. Оттогава до ден днешен той води дела, като твърди, че цялата процедура е била незаконосъобразна.

 

Докато сагата придобиваше все по-мащабни измерения, спортният комплекс бе апорти-ран в смесеното дружество ПСфК Черноморец, а Ивайло Дражев влезе в затвора. След излизането си оттам той е подновил делата. Завел е искове срещу община Бургас за десетки милиони левове и пропуснати ползи. Те са се водили в съда в Хага. Според последните експертизи вероятността той да спечели делата е много голяма. Така или стадионът трябва да бъде върнат на Дражев, или да му бъде платена огромна компенсация, като спряганата сума е над 25 милиона лева.

 

"Тема спорт": Мъри предложил Чиликов за шеф

 

Георги Чиликов вчера официално бе обявен за главен селекционер на Левски. Бургазлията започна работа на мястото на освободения преди няколко дни Андрей Желязков. "От днес (б. р. -вчера) бившият играч на "сините" официално влиза в спортно-техническия щаб и ще отговаря за селекцията в луба", е краткото съобщение от официалния сайт на сините.

 

За назначението е лобирал Станимир Стоилов, go когото често се допитва новият собственик на Левски Спас Русев. Босът е наясно, че в следващата година няма как да измъкне Мъри от Астана, но явно е решил за по-важниme размествания на 'Герена" да телефонира до Казахстан. Когато бе начело на Ботев Пловдив преди 3 години, Мъри бе поканил Чиликов в щаба си като помощни-треньор.

 

Чиликов бе един от любимите футболисти на Люпко Петрович по време на първия престой на сърбина на 'Герена". Тогава треньорът склони ръководството да брои цели 2,5 милиона лева на Нефтохимик за Чиликов, а това все още е рекордна покупка на сините от друг български клуб.

 

"Тема спорт": Дерменджиев работи по селекцията на Лудогорец

 

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев е започнал работа по зимната селекция на тима, разбра „Тема Спорт". Специалистът използва паузата в шампионата, за да се запознае с играчи, които са му били предложени от скаутско-то звено. Както е известно, разградчани няма да играят контрола по време на прекъсването, тъй като имат много национали.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки