Дечев и Хаджисотиров: Радваме се, че сме част от историческата първа Суперкупа

Съдиите се отказаха от хонорари, Веси Бонева пее на полувремето

Дечев и Хаджисотиров: Радваме се, че сме част от историческата първа Суперкупа

„Радваме се, че сме част от историческата първа Суперкупа на България по баскетбол, а още по-хубаво е, че чрез този мач помагаме на хора в нужда.“ Около това мнение се обединиха треньорът на баскетболния шампион Лукойл Академик – Тони Дечев, и треньорът на носителя на Купата на България Рилски спортист – Людмил Хаджисотиров.

 

Утре (9 октомври) от 18 часа в зала „Универсиада“ в София отборите им излизат в спор за трофея. Всички приходи отиват за социалната кампания Операция „Жълти стотинки”, организирана от партньора на Националната баскетболна лига VIVACOM.

 

Инициативата подпомага младежи, принудени да напуснат социалните домове при навършване на 18 години, които няма на кого да разчитат след това.

 

Дори съдиите и дежурният представител на мача се отказаха от хонорарите си в името на каузата.

 

„Идеята за организирането на мач за Суперкупата е страхотна, още повече и със социална мисия“, заяви Тони Дечев. „За нас този мач е важен в чисто психологическо отношение, защото си идваме в България след тежка загуба в Шампионската лига. В двубоя за Суперкупата решаващо ще е не физическото, а психологическото състояние на двата отбора. Този мач е и представянето на новите отбори, защото те са доста променени, това ще е първата официална среща с феновете на баскетбола в България“, добави треньорът на Лукойл Академик.

 

„Радвам се много за социалната инициатива, с която е обвързан мачът за Суперкупата. Искам да направим хората щастливи – и феновете, но най-вече младежите, които имат нужда“, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров.  

 

200 фенове от Самоков идват в София, за да подкрепят любимците си срещу Лукойл Академик.

 

Треньорите призоваха българите да дойдат на мача за Суперкупата, като по този начин подкрепят и младежите без дом и родителски грижи.  Цената на билетите е 5 и 8 лева. В деня на мача пропуски ще се продават в зала „Универсиада“ от 14 часа. 

 

На полувремето на финала за Суперкупата в залата ще пее Веси Бонева.

 

Шоуто Лукойл Академик – Рилски спортист ще се излъчва пряко по БНТ1 от 18 часа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки