Лукойл Акамедик спечели първата Суперкупа на България

„Студентите” се наложиха над Рилски спортист с 93:85

Лукойл Акамедик спечели първата Суперкупа на България

Лукойл Академик спечели първото издание на мача за Суперкупата на България. „Студентите” се наложиха с 93:85 над Рилски спортист в интересен двубой, който се проведе в зала „Универсиада”.

 

Сблъсъкът бе белязан от неприятен момент, свързан с информационното табло в залата. След две минути от началото мачът бе прекъснат, защото таблото спря да работи и се наложи да бъде докарано ново от зала „Триадица”. То беше по-малко и бе сложено на съдийската маса. Играчите не можеха да виждат колко време им остава за атака и заради това съдите им казваха.

 

Вследствие на този факт, играта стана по-бърза, а публиката, която напълни „Универсиада”, стана свидетел на атрактивни изпълнения.

 

Двубоят се поднови чак след 50 минути. След дългото прекъсване Акамедик бързо излезе напред със 7 точки – 12:5. Тимът на треньора Тони Дечев спечели първата част с 30:18.

 

През втората част „студентите” не изпуснаха инициативата и се оттеглиха на почивката с преднина от 55:39.

 

Важен момент в двубоя се оказа дисквалификацията на играча на Академик Филип Виденов, който остро реагира срещу съдийските решения.

 

Това се отрази в настройката на играта на Лукойл Академик и баскетболистите на Рилецо се върнаха в мача и две минути преди края изравниха – 83:83. 

 

Саша Загорац обаче вкара две решаващи тройки, една от които от около 8 метра с табло, и това реши изхода на двубоя. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки