Исландия вледени Турция (ВИДЕО)

Сензацията от Евро 2016 остави комшиите без победа и натрупа 7 точки в 3 мача

Исландия вледени Турция (ВИДЕО)
Сензацията от Евро 2016 – Исландия, категорично надигра отбора на Турция и го победи с 2:0 на пълния стадион със звучното име „Лаугардалсвьолур“ в Рейкявик в мач от третия кръг на световните квалифиакции в зона „Европа”, воден от изтъкнатия арбитър Марк Клатенбърг. „Викингите” решиха мача още през първото полувреме.
 
По този начин те си върнаха второто място, като имат равни точки с лидера и фаворит Хърватия – по 7. Турция, която остана без победа и продължи с неудачните резултати, се смъкна до 4-ата позиция с 2 точки.  
 
Първата ситуация се разигра пред вратата на турците. Исландия изпълни корнер чрез Гудмундсон, Кари Арнасон имаше чудесен шанс да отбележи, но ударът му с глава беше спасен от вратаря Волкан Бабаджан.
 
След териториално надмощие на гостите дойде и втората ситуация за исландците. Гилфи Сигурдсон потърси близкия ъгъл от границата на наказателното поле, но Бабаджан отново беше на ниво и изби в ъглов удар.
 
Рикошет остави безпомощен турския вратар в 41-ата минута. Бабаджан не успя да реагира, когато шут на Елмар Бярнасон се отклони в Омер Топрак и навести мрежата му.
 
Попадението бе записано като автогол.

 
Ножичен удар на Бьодварсон профуча над гредата преди Исландия да нанесе втория си удар точно преди почивката. Алфред Финбогасон се възползва от разконцентрираните действия в турската отбрана и с удар от въздуха покачи. Той бе изведен с пас с глава от центъра!
 
През второто полувреме Исландия контролираше играта и не позволи опасности пред своята врата. Дори продължи да създава работа на Бабаджан, който в 80-ата минута отрази удар на Сигурдсон от разстояние.

 
 
За СП 2018 в Русия се класират първенците от 9-те групи, а осемте най-добри втори отиват на плейофи.
 

В следващия кръг на 12 ноември Хърватия приема Исландия в битка за върха, Турция приема дебютанта Косово в търсене на първа победа, а Украйна има „задължително” домакинство срещу Финландия.   
 

СП Квалификации, Европа 2018, Група I

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Хърватия 3 2 1 0 7 7
2 Исландия 3 2 1 0 3 7
3 Украйна 3 1 2 0 3 5
4 Турция 3 0 2 1 -2 2
5 Финландия 3 0 1 2 -2 1
6 Косово 3 0 1 2 -9 1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки