Сърбия победи Австрия с голяма воля и оглави група "D" (ВИДЕО)

Ейре се възползва от грешката на Уелс, налагайки се над слабака Молдова

Сърбия победи Австрия с голяма воля и оглави група "D" (ВИДЕО)
Сърбия постигна голяма победа с 3:2 над Австрия в световна квалификация, като повеждаше на три пъти в Белград и накрая ликуваше. 

Нападателят на Нюкасъл Александър Митрович даде аванс на сърбите в 6-ата минута. Костич изведе с пета превъзходно Тадич, който от своя страна елегантно прехвърли към Митрович и той намери близкия ъгъл за кеф на 20 000 на „Райко Митич” („Мала Маракана”).
 

 
Но грешка на Стефан Митрович в 15-ата минута позволи на Марсел Забитцер от РБ Лайпциг да изравни.
 
Нова комбинация между Тадич и Митрович завърши с гол на последния в 23-ата минута с глава. Овации обра и Миливойевич, който пресече една топка в центъра на терена.

 
Сърбия изтърва златен шанс да приключи всичко в 55-ата минута, когато Марко Арнаутович избяга от засадата и удари греда.
 
Слабата защита на домакините обаче си плати в 63-ата минута, когато Марк Янко изравни след колективна грешка. Нямаше и засада, за каквато претендираха публиката и играчите в червени фланелки.  
 
Съседите показаха голяма воля за победа и я постигнаха в с гол на Душан Тадич в 74-ата минута. Може би със случайно докосване той елиминира феноменално бранител и от около точката на дузпата заби в долния десен ъгъл.

 
Сърбия заслужи победата и оглави класирането в група “D” със 7 точки. Австрия допусна първа загуба и остана със своите 4 точки на четвъртата позиция.
 
Също със 7 точки като сърбите е отборът на Ирландия, който победи 3:1 като гост слабака Молдова.
 
Ейре се възползва от издънката на Уелс, като два гола на Джеймс Маклийн им помогнаха за втория успех в квалификациите.

 
След като уелсците бяха удържани у дома от Грузия (1:1), ранен гол на Шейн Лонг даде перфектен старт на островитяните след супер пас на Уес Хулахан, но Игор Бугаев изравни точно преди почивката, реализирайки в ситуация абсолютно сам срещу вратаря.
 
След няколко нервни минути през второто полувреме тимът на Мартин О’Нийл взе своето. Крилото на Уест Бромич Джеймс Маклийн вкара два гола отблизо и Републиката дели първото място със Сърбия, но отстъпва по голова разлика.
 

Уелс, полуфиналист от Евро 2016, е трети с изостане от две точки.   
 

СП Квалификации, Европа 2018, Група D

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Сърбия 3 2 1 0 4 7
2 Ирландия 3 2 1 0 3 7
3 Уелс 3 1 2 0 4 5
4 Австрия 3 1 1 1 0 4
5 Грузия 3 0 1 2 -2 1
6 Молдова 3 0 0 3 -9 0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки