Сензациите в пресата: Пак изхвърлят Галчев зад борда

Бивши собственици ще премират Левски

Сензациите в пресата: Пак изхвърлят Галчев зад борда
Сензациите в българската спортна преса на 11 октомври 2016 г.:
 
„Меридиан Мач”: Пак изхвърлят Галчев зад борда
 
Завръщането на Борис Галчев в първия отбор на ЦСКА-София се оказа мимолетно, научи „Меридиан Мач". Бившият капитан на „червените" бе реабилитиран след отстраняването си заради критиките към чужденците в отбора и дори игра в контролата с Пелистер Битоля (4:0). Това обаче е било само глътка въздух за халфа, който отново ще остане извън групата за предстоящия сблъсък срещу Левски в събота. Неговото място ще заеме Петрус Бумал, който изигра силни минути в последния мач с Ботев и бързо се е превърнал в един от любимците на треньора Едуард Йорданеску.
 
Борис Галчев бе върнат да тренира с първия отбор още преди гостуването на Ботев, но така и не попадна в група-
та за мача. Румънският специалист е изразил желание да го има на разположение, но шефовете на клуба още не дават зелена светлина за играча. Нищо чудно Галчев да се раздели с ЦСКА-София още през зимата и да потърси късмета си другаде. За разлика от него Преслав Йорданов ще бъде в групата на „червените" за Левски. Той обаче ще остане резерва на Густаво Кулма, като може да се появи на терена само при лош развой за тима след почивката.

 
 
„Тема Спорт”: Бивши собственици ще премират Левски
 
Двама от бившите собственици на Левски са решили да стимулират отбора финансово при победа срещу ЦСКА. Сблъсъкът е в събота, 15 октомври, от 16:30 часа на Националния стадион "Васил Левски". Иво Тонев и Николай Иванов заявили пред един от тарторите на сините, че смятат да "помогнат за доброто настроение" на отбора преди Вечното дерби, като обещаят сериозни премии, а след двубоя могат и да почерпят отбора в някое от техните заведения. Предполага се, че става въпрос за индивидуални стимули от над 2500 лева на човек. Тези пари са извън сумите, които новото ръководство ще даде на сините при успех. На раздяла с отбора преди около месец Иво Тонев е споделил, че сърцето му ще остане завинаги синьо и с каквото може, ще помага на отбора и занапред - с премии и трансфери. На практика, ако Левски стане шампион този сезон, и той ще има "дялово участие", тъй като бе съсобственик на клуба до 30 август, когато той, Николай Иванов и Александър Ангелов прехвърлиха безвъзмездно акциите си на бизнесмена Спас Русев. Не е ясно дали някой от спонсорите на сините няма да добави и свой дял към финансовите стимули за отбора за дербито с ЦСКА. Досега рекордните премии за този сезон бяха след победата над Лудогорец (1:0) на „Герена". Тогава левскарите прибраха по 1500 лева. Двубоят бе на 13 август, тоест още по времето на Иво Тонев и другите двама съдружници.
 

Така че, ако сините успеят да бият ЦСКА, ще приберат рекордни бонуси през кампанията. До момента възпитаниците на Люпко Петрович нямат загуба в първенството. Те започнаха с две равенства, но след това наредиха седем поредни победи и се изкачиха на върха в класирането. Сините имат аванс от 4 точки пред втория Лудогорец (шампионите са и с мач по-малко) и шест пред ЦСКА.  

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Официално: Столична община поиска „Герена“

Вижте подробности

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки