Гамаков: Изкараха ни банда алкохолици

Посвещаваме победата на Цонев и Попадийн, каза капитанът на младежите

Гамаков: Изкараха ни банда алкохолици

Капитанът на младежкия национален отбор Милен Гамаков направи емоционално изказване след последния мач на отбора в квалификациите за Евро 2017, в който победихме Румъния с 2:0. Халфът на Лехия (Гданск) защити извадените от отбора Радослав Цонев и Христо Попадийн и посочи, че в медиите всички играчи от отбора са били изкарани „банда алкохолици”.

„Имам доста емоции. Искам да благодаря на моите прекрасно съотборници, на треньорския щаб и на всички, замесени в този отбор близо две години. Постигнахме добри резултати, горд съм от това, което постигнахме, Второ място малко или много е престиж, въпреки че нямахме шансове за бараж.

Искам да коментирам темата с Радослав Цонев и Христо Попадийн. Тази победа я посвещаваме на тях. Беше ни тежко, болно. Изкараха ни, че сме банда алкохолици и само идваме да се напием. Нямаше нищо такова. Радослав Цонев играе в Италия и искаше да види брат си (бел. ред. Борислав Цонев) и беше помолил Христо да го закара. Целият отбор застава зад тях. Беше решение на треньорския щаб (бел. ред. изваждането на двамата от отбора), не е имало разсърдени, но това, което излезе в медиите, не отговаря на истината”, каза Гамаков пред БНТ
HD след мача в Стара Загора.

Бившият играч на Ботев смята, че българите повече трябва да вярват в родните играчи, а не да ги критикуват непрекъснато.

„Останаха доста малко хора в България, които ни подкрепят нас, българските футболисти. Не говоря само за нас, но и за по-малките, и за мъжкия отбор. С този негативизъм няма българският футбол да върви напред, защото излизаш, даваш максимума от себе си и си загубил, а след това разни хора твърдят, че не се раздаваш за отбора и не даваш всичко”.

Този мач ще е последният за много играчи от отбора, които вече няма да са младежки национали и Гамаков благодари и на наставник Тони Здравков.

„Тотално надиграхме Румъния, радостни ме от тази победа. Искам да поздравя и треньора. Изписаха се хиляди работи как ние не сме ставали, как той не е ставал. Показахме, че сме добър отбор и играем добър футбол. Дания беше с една класа над нас. Не можеше да се самозалъгваме. Опитахме да ги победим, но ни надигаха чисто футболно, чисто технически. Сега този отбор имаше страшен колектив, не е имало караници. Може би е имало временно напрежение, което е нормално”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки