Безлична Англия взе точка в Любляна (ВИДЕО)

Словакия разби Шотландия с 3:0, а Литва излезе втора след като победи Малта

Безлична Англия взе точка в Любляна (ВИДЕО)

 Англия стигна до 0:0 при гостуването си на Словения в третия си мач от световните квалификации. Футболистите на Гарет Саутгейт разочароваха сериозно с играта си, като домакините със сигурност могат да съжаляват, че не взеха трите точки.

Още в началото Бирса, Безяк и Къртич създадоха напрежение пред Харт, а от другата страна „трите лъва“ не създадоха почти нищо интересно. След почивката необедителната игра на Англия в защита даде възможност на словенците, но така и не успяха да стигнат до гол. Повече пасове на англичаните пък бяха без покритие, след като в последните 20 метра от терена не успяваха да измислят нищо интересно. Само в последните минути Джеси Лингард отправи хубав удар, но Ян Облак се справи.

В края на срещата Гари Кейхил влезе много грубо в краката на Иличич и получи само жълт картон, като останаха съмнения, че защитникът на Челси трябва да бъде изгонен.

Двата отбора така и не успя да си отбележат гол, като и двата отбора останаха непобедени. Джо Харт пък записа вече над шест часа игрово време в световни квалификации без допуснат гол във вратата си.

Словакия победи с класическото 3:0 Шотландия на „Антона Малатинеске“. Головете за домакините отбелязаха Роберт Мак в 18-та и 56-та и Адам Намец в 68-та. През целия мач словаците показаха по-добре организирана игра, а Шотландия отправи едва четири удара по посока на вратата.

В последния мач от групата Литва победи аутсайдера Малта и излезе на второто място в класирането. Федор Кернич беше точен за домакините с гол в 76-та минута. В 82-та минута Джонатан Каруана събори противник в наказателното поле и Литва получи и дузпа, реализирана от Арвидас Новиковас. Малтийският защитник пък беше изгонен с директен червен картон. 


Така, въпреки равенството си, Англия остана лидер в група F със шест точки, следвана от Литва и Словения  с по пет. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки