Германия пожали Северна Ирландия само с 2:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дракслер и Кедира решиха всичко още до 17-ата минута, азерите удържаха 0:0 в Чехия и са втори без допуснат гол

Германия пожали Северна Ирландия само с 2:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Световният шампион Германия лесно победи Северна Ирландия с 2:0 с два гола в рамките на четири минути в началото и продължава само с победи и без нито един допуснат гол в квалификациите за Мондиала в Русия през 2018 година. Северноирландците могат да са доволни, че са първият съперник на Германия в последните 10 световни квалификации, който допуска под три гола.

Йоги Льов тази вечер записа 94-ата си победа в 141 мача начело на германския отбор, което го изравнява като номер 1 в историята с легендарния Сеп Хербергер, спечелил световната титла през 1954 година. Още една победа ще направи Льов едноличен лидер.

Бундестима наказа Норвегия и Чехия поред с по 3:0, а днес Льов не направи нито една промяна в Хановер за домакинството на северноирландците. Двата отбора бяха в една група на Евро 2016 това лято, когато германците спечелиха само с 1:0. Мартин О’Нийл бе направил три промени след 4:0 над Сан Марино. Последната победа на Северна Ирландия над този съперник беше през 1983-а – 1:0 в Хамбург.

Още в третата минута Томас Мюлер центрира отлично за Гьотце, чийто удар с глава бе отразен от МакГавърн.



Германия вкара до 15-ата минута и в двата си мача от квалификациите досега и тази вечер не пропусна да го стори отново. В 13-ата бърза акция с по едно докосване стигна до Мюлер, който подаде на Юлиян Дракслер, той се освободи от пазача си на границата на наказателното поле и завъртя в далечния десен ъгъл за 1:0.

Немската машина много бързо нанесе и втори удар. В 17-ата Кроос центрира от корнер, Хумелс с глава върна на първата греда и там от няколко метра Кедира с глава просто насочи в мрежата – 2:0. Този гол бе първи за халфа на Ювентус с националната фланелка от онова незабравимо 7:1 над Германия в полуфинала на Мондиал 2014.

Гостите видяха къде е Нойер чак в 27-ата минута. Джони Еванс даде хубав пас за Джейми Уорд, който насочи слабо в стража на Байерн Мюнхен. МакГавърн се прояви добре и пресече центриране на Кроос за Кимих на втора греда.

Германците вкараха много красив гол в 37-ата минута – Мюлер бе намерен над защитата и той с воле върна успоредно за Гьотце, който засече точно, но имаше лека засада на Томас Мюлер и голът не бе признат. Преди паузата Боатенг спъна Уорд точно на ръба на наказателното поле и съдията Паоло Талявенто правилно даде пряк свободен удар, а не дузпа.

На почивката Гюндоган замени Йозил, а пълният контрол върху мача на Германия продължи.

Жером Боатенг даде чудесен пас за Гьотце над защитата, но защитник успя да избие пред вратата.

В края Бундестима свали темпото, а по трибуните в Хановер северноирландските фенове пееха с пълни гърла хитовия си рефрен за Уил Григ. Домакините направиха и мил жест към тях веднага след мача, пускайки песента на високоговорителите, за да може всички зрители да изпеят заедно песента за нападателя на Уигън, който тази вечер не бе в групата на гостите.

Чехия неочаквано сбърка у дома и не можа да вкара гол на Азербайджан за 0:0.

Норвегия се мъчи до 77-ата минута при 1:1 срещу аутсайдера Сан Марино в Осло, но после вкара три гола за шест минути и спечели с 4:1.

Филипе Симончини си вкара автогол в 12-ата минута, бележейки зад своя брат Алдо Симончини.

Симончели обаче изравни в 54-ата минута с едва третия гол на Сан Марино като гост за последните 15 години

Норвегия се стегна в края и Диоманде красиво отбеляза за 2:1 в 77-ата минута с фалц в десния ъгъл. В 82-ата Мартин Самуелсен овладя след лошо избиване, финтира и направи 3:1, а след центъра Джошуа Кимих направи 4:1 след бърза контра.

В тази група лидер е Германия с пълен актив от 9 точки и голова разлика 8:0. Азерите изненадващо са втори със 7 точки също без допуснат гол след два успеха по 1:0 и нулево реми днес. Северна Ирландия има 4 точки, Норвегия е с три, а Чехия само с две. Сан Марино очаквано няма спечелени точки.

СП Квалификации, Европа 2018, Група C

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Германия 3 3 0 0 8 9
2 Азербейджан 3 2 1 0 2 7
3 Северна Ирландия 3 1 1 1 2 4
4 Норвегия 3 1 0 2 -1 3
5 Чехия 3 0 2 1 -3 2
6 Сан Марино 3 0 0 3 -8 0

 

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки