Хубчев на родна земя: Промени ще има, но не кардинални

Поне шест от седемте гола, които ни вкараха, дойдоха след много елементарни грешки, смята селекционерът

Хубчев на родна земя: Промени ще има, но не кардинални

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Петър Хубчев заяви, че ще направи промени в състава за предстоящия последен мач за 2016-а от световните квалификации срещу Беларус на 13 ноември в София, но не кардинални. Хубчев пое отбора на пожар след заминаването на Ивайло Петев за Динамо (Загреб) и изигра тежките гостувания на Франция (1:4) и Швеция (0:3) с повиканите от предшественика му играчи.

„Промени ще има, не бих ги нарекъл кардинални. Постарах се, мисля, че се върви във възходяща линия, но много малко. Постарахме се да говорим с всички играчи и мисля, че те доста добре схванаха за какво става въпрос. Следващите ни ходове ще покажат вече ние с какви впечатления сме останали. Вчерашният мач дава по-голяма надежда и ми се иска въпреки тия резултати, разбирам какво значат те за нашия футбол, да погледнем малко по-позитивно, колкото и малко да е. Тактически и като борбеност доста повече хора тръгнаха да се раздават в сравнение с мача с Франция”, каза Хубчев на българска земя.

Полетът на националите към София се забави заради лошото време и те кацнаха с почти час закъснение. Петър Хубчев отчете, че според него поне шест от допуснатите седем гола в двата мач са дошли след много елементарни индивидуални грешки.

„Много неща можем да кажем, но едва ли е нужно в детайли да изпадаме. Ние лично се постарахме и видяхме много неща. Малко хубави, положителни и повече негативни. Не сме си правили илюзии срещу какви отбори играем. Футболът е игра на грешки, но бяха много елементарни тия грешки. За съжаление страшно много според мен. Поне шест гола от тия седем, които получихме се дължат точно на такива грешки. Ако нещо ми се иска най-много в тоя момент е точно тия индивидуални грешки да намалеят. Вече тактически и двата мача започнаха според нашите виждания за протичане на целия мач. Не можахме да издържим, но едва ли ще кажа нещо ново – Франция е много силен отбор и не е нужно да се сравнява в момента”.

Хубчев каза, че му е неудобно да отговори на въпрос дали не му е неприятно, че му се налага да учи национални футболисти на основополагащи неща във футбола, които се учат още в детските години.

„Явно, че трябва да се говори за себераздаване. Преди много години не е трябвало изобщо да се споменава, но сега явно трябва”, призна той.

Накрая бившият наставник на Берое бе запитан дали е имало момент през последната седмица, в който да е съжалявал, че се зае с националния отбор в този тежък период.

„Не, за секунда не съм се замислял”, отсече той.

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки