Дяков: Няма хора без желание в националния, но сме потиснати и затормозени

Явно класата не ни достига, а и късметът ни бяга в решителни моменти, казва капитанът на България

Дяков: Няма хора без желание в националния, но сме потиснати и затормозени

Капитанът на България Светослав Дяков смята, че в националния отбор няма играчи без желание, но те са потиснати и затормозени, най-вече от собствения неуспех да се постигнат добри резултати.

„Нови две тежки загуби. Каквото и да кажа ще е малко, така че трябва да работим, няма друга рецепта. В този мач /срещу Швеция/ играхме с желание, но явно класата не ни достига. Няма хора без желание в националния отбор, всеки има желание, но потиснати сме малко, на мен така ми се струва. Но то ние сме си го направили, тъй като нямаме резултати и има напрежение”, спомена Дяков „подтиснатите” играчи и продължи темата:

„Няма какво друго да се направи, само работа. Другия мач ако го загубим, пак ще кажа същото. Това са нашите сили и възможности, аз виждам, че всеки дава каквото може. Да, националният отбор може да играе по-добре, футболистите могат да играят по-добре, но може би сме малко затормозени, което сме си го направили ние. Нямаме и късмет. Колкото и да не играем добре, късметът ни бяга в решителни ситуации, но гледаме напред. Никога няма да се предадем”, включи той и „затормозяването”.

Халфът на Лудогорец обаче не счита, че сме аутсайдери в групата.

„Не, не смятам, че сме аутсайдери заедно с Люксембург. Ще се борим всеки мач да печелим точки. Със сигурност не сме фаворити, има по-добри отбори от нас в тази група, но ние ще се борим. Надяваме се, че ще имаме още победи”.

Въпреки че статистиката сочи, че само Гибралтар и Лихтенщайн са допуснали повече от нашите 10 гола досега в световните квалификации в зона Европа.

„Нашият отбор е допуснал 10 гола? Всички играем в защита, случва се. И по-големи отбори са допускали голове, треньорското ръководство предполагам ще анализира, за да изглеждаме по-добре”, каза Дяков.

Той смята, че Петър Хубчев не е имал достатъчно време да наложи своите идеи у играчите и отборът е провел твърде малко тактически тренировки.

„Има нови идеи новият треньорски щаб, но честно казано нямахме идеи да ги реализираме. Ние излизахме за двата мача буквално с една тактическа тренировка. Който знае и който разбира, знае, че това е много малко. Той ни опознава, ние го опознаваме. Опитваме се да се нагодим. Смятам, че има някаква идея в главата как трябва да изглежда националният отбор. Дай Боже да играем по-добре”.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки