„Академика 2011” ЕАД ще придобие терена под „Арена Бургас”

Правителството възложи на министъра на младежта и спорта да приеме дарение и да сключи договор с община Бургас за безвъзмездно придобиване от държавата на общинския имот, определен за строителството на многофункционалната спорта зала „Арена Бургас”.

„Академика 2011” ЕАД ще придобие терена под „Арена Бургас”

Правителството възложи на министъра на младежта и спорта да приеме дарение и да сключи договор с община Бургас за безвъзмездно придобиване от държавата на общинския имот, определен за строителството на многофункционалната спорта зала „Арена Бургас”. След придобиването му, статутът на имота ще бъде променен в частна държавна собственост и той ще бъде апортиран в капитала на „Академика 2011“ ЕАД.
 
Теренът се намира в ж.к. „Изгрев“ и на него ще бъде построено бъдещото спортно съоръжение в изпълнение на договор за сътрудничество и съвместна дейност, сключен между община Бургас и „Академика 2011“ ЕАД. Дружеството разполага с 35 млн. лв. за финансирането на проекта. „Арена Бургас“ е планирана като модерно многофункционално съоръжение, предоставящо възможност за провеждане на международни, национални и местни спортни и културни събития. Управлението на залата ще се извършва от „Академика 2011“ ЕАД, чиято дейност е насочена изключително към стопанисване и управление на спортни обекти и съоръжения в цялата страна. Правата на държавата в дружеството се упражняват от министъра на младежта и спорта.
 
Правителството даде съгласието си „Специализирана болница за рехабилитация – Котел” ЕООД да продаде апартамент в жилищна сграда, който не се ползва за лечебна или друга спомагателна дейност. С отпаднала необходимост е за лечебното заведение, а в същото време изисква значителни средства за поддръжка и ремонт, с каквито дружеството не разполага. Паричният ресурс от продажбата ще остане в лечебното заведение и ще се използва за финансиране на пряката му дейност.
 
С други решения три имота – публична държавна собственост, бяха обявени за частна държавна собственост. Два от тях са предоставени за управление на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Терените се намират в район „Кремиковци” в столицата (9,7 дка) и в Дупница (840 кв. м) и нямат функционално и технологично значение за сигурността и осъществяването на железопътните превози. Решението на кабинета дава възможност компанията да се разпорежда с имотите и да реализира необходими за подобряване на финансовото й състояние приходи.
 
Третият имот досега е бил в управление на МВР, но е с отпаднала необходимост за ведомството. Това е базата за отдих „Стрелча“, включваща терен от 36 дка с построени на него сгради и съоръжения. Имотът преминава в управление на областния управител на Пазарджик.
За реализацията на социални и културни дейности община Русе получи от държавата поземлен имот от 536 кв. м с триетажна масивна сграда в него. Имотът се намира в общинския център и включва три самостоятелни обекта.
  

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

Нургюл Салимова с нова победа в Рейкявик

Вижте подробности

Манол Иванов: Надявам се, че заедно ще променим нещата

Вижте какво заяви кандидатът за президент на БФС

Делегатите отсвириха екипа на Бербатов

Вижте подробности

Разкритие: Агенти на ДАНС следят Конгреса

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки