Лудогорец загря за Арсенал с пестелива победа в Благоевград (ВИДЕО)

Разградчани сложиха край на победната серия на Пирин, Дяков изпратен с аплодисменти

Лудогорец загря за Арсенал с пестелива победа в Благоевград (ВИДЕО)

Отборът на Лудогорец победи като гост Пирин с 3:1 в мач от 10-ия кръг на Първа професионална футболна лига.

 

Така разградчани направиха генерална репетиция за двубоя си с Арсенал от Шампионската лига идната сряда, слагайки край на серията от три поредни победи на благоевградчани във всички турнири.

 

Козмин Моци откри за гостите в 7-ата минута от дузпа, но Даниел Младенов изравни в 15-ата. В 22-ата минута обаче Джонатан Кафу се разписа за 2:1, а капитанът на Пирин Александър Башлиев си отбеляза автогол в 78-ата.

 

Разградчани започнаха по-добре срещата и съвсем закономерно стигнаха първи до попадание в срещата.

 

В 7-ата минута Марселиньо овладя топката в половината на пиринци и със страхотно подаване изведе Върджил Мисиджан сам срещу стража на „орлетата“ Красимир Костов, който бе принуден да извърши нарушение и главният арбитър Георги Кабаков отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Козмин Моци, който хладнокръвно реализира за разлика от мача срещу ПСЖ, когато не успя да се разпише от бялата точка.

 

Домакините обаче не се стъписаха и в 15-ата минута съумяха да стигнат до изравнително попадение. След отлично центриране на Тони Тасев от ъглов удар, Станислав Костов отклони с глава, след което Даниел Младенов също с глава прати топката неспасяемо в мрежата.

 

Лудогорци се видяха принудени да вдигнат оборотите и още в една от следващите атаки удар на Анисе премина в близост до вратата на Пирин.

 

В 22-ата минута след центриране на Натанаел отляво, Румен Сандев сбърка фатално, предоставяйки топката на Джонатан Кафу и звездатата на разградчани направи резултата 2:1 след удар с глава от непосредствена близост.

 

До края на първата част гостите владееха инициативата и постепенно стесняваха обръча около наказателното поле на тима, воден от Стефан Генов.

 

Въпреки това минута преди почивката страхотен удар на Станислав Костов с левия крак от около 20 метра, като по чудо не влетя в горния десен ъгъл на вратата зад Владислав Стоянов.

 

Веднага след почивката шампионите можеха да увеличат преднината си след отлично двойно подаване между Марселиньо и Вандерсон, което изведе последния на чиста позиция, но последвалия удар бе отразен с мъка от вратаря на домакините.

 

Малко по-късно Вандерсон имаше още една великолепна възможност да се разпише, но отново вратарят на Пирин се оказа непреодолима преграда.

 

В оставащите минути до края на срещата разграчани разиграваха търпеливо топката в търсене на ново попадение, с което да сложат край на спора.

 

Все пак в 75-ата минута резервата на „орлетата“ Владислав Златинов тества рефлекса на вратаря на Лудоорец от пряк свободен удар, но Стоянов успя да избие топката.

 

Логичното се случи в 78-ата минута, макар и с известна доза късмет, тъй като след пробив на Джоди Лукоки отляво, капитанът на Пирин Александър Башлиев вместо да избие топката, я прати в собствената си врата.

 

Добро впечатление направи публиката на домакините, която изпрати с аплодисменти бившия си любимец Светослав Дяков, който бе заменен в заключителната част на двубоя.

 

Отлична възможност за благоевградчани пък пропусна Тони Тасев три минути преди края, след като не успя да се разпише очи в очи срещу Владислав Стоянов.

 

По този начин тимът на Лудогорец продължава победната си серия и събира актив от 22 точки, само на една от лидера Левски, като има и мач по-малко от "сините". Отборът на Пирин пък е осми с 13 пункта.

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки