Люпко Петрович: Нямаше дузпа, ЦСКА не заслужаваше равен (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нашите футболисти като видяха колко фенове има на стадиона и се изплашиха, чуди се треньорът на Левски

Люпко Петрович: Нямаше дузпа, ЦСКА не заслужаваше равен (ВИДЕО+СНИМКИ)

Треньорът на Левски Люпко Петрович смята, че ЦСКА-София не е заслужил точката срещу неговия отбор в дербито и „червените” са изравнили от несъществуваща дузпа за 1:1.

„Доста интересен мач и вкарахме гол. Прекъснахме серията си от не знам колко победи и затова е малко жалко. Можеше да подаде Костадинов на Сашо на празна врата, това беше важният момент и моментът, когато съдията отсъди дузпа. Не бих искал да коментирам играта на ЦСКА и да казвам, че не заслужаваха да не загубят. Според мен дузпа нямаше. Гледах я и на мача и на видео след мача. Вратарят беше с двете ръце върху топката, после връхлита играчът и съдията дава дузпа”, обясни Петрович след мача пред Диема спорт.

Според опитния сърбин, неговите играчи не са били на себе си и дори повечето от тях са се уплашили от над 20 000 фенове на „Васил Левски”.

„Искам да кажа, че първия половин час играхме лошо. Повечето играчи не можеха, не знам защо, да играят нормално, както могат. Бяхме слабички на терена. Но малко по-малко намерихме своята игра, вкарахме гол. Другият проблем е, че имахме и други положения чрез Костадинов. Притеснени бяха играчите, не знам как да ви го кажа. Може да сме и пренавити, знаят какво значи този мач. Някои футболисти играеха за първи път такъв мач. Като дойдоха на стадиона и видяха колко много фенове имаше се плашат. Сашо Александров и Веско играха нормално от началото до края, те имат опит. Другите не бяха себе си. Правехме контри да вкараме и друг гол, но не стана”, призна Люпко.

Той поне отчете като нещо позитивно, че Левски не загуби.

„Не загубихме, това е най-важно. Можеше и да спечелим, а накрая можеше и да загубим, така е във футбола. Доволен съм от повечето футболисти, но имаше един малък брой, които не играха както могат. Толкова си е и класата на играчите. Имаме достатъчно класа да спечелим мач като този”.

Пред чакащите го журналисти отвън той отказа да коментира отново дузпата и пак посочи пропуска на Георги Костадинов сам срещу вратаря като ключов момент.



„Почнахме нервно мача, първите 25 минути нашият противник играеше агресивно и не играехме. След гола на моменти играехме добре, както трябва. Второто полувреме играехме все по-добре, ЦСКА все по-слабо и имахме възможност да спечелим мача, когато Костадинов излезе сам срещу вратаря. Щеше да е супер да запишем победа, но нашата серия прекъсна, но поне не загубихме. Кажете вие за дузпата...”.

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки