Стартира последният кръг от Републиканския шампионат по мотокрос

73 пилота от България, Румъния, Гърция, Македония и Кипър караха в днешния ден

Стартира последният кръг от Републиканския шампионат по мотокрос
В Айтос започна последният кръг на Републиканския шампионат по мотокрос за 2016 година.

73 пилота от България, Румъния, Гърция, Македония и Кипър караха в днешния ден, в който се проведоха свободните тренировки, квалификациите и първият състезателен манш в клас МХ. 
 
На отличното трасе и хубавото време при най-малките 65-кубикови машини трима пилоти влязоха в 2,12 мин. за една обиколка, но благодарение на 0.162 сек. първи ще избере своята позиция за утрешния манш Мариус Канакис (КТМ, Гърция). След него се наредиха Виктор Бориславов (КТМ) и Радостин Михайлов (КТМ). 
 
В клас МХ 85 Николай Малинов с Кавазаки даде най-добро време - 1:58.8 мин. С втори и трети резултат са Димитър Грозданов с КТМ (1:59.2) и Кристиан Иванов с КТМ (2.00.3). 
 
В клас МХ 2 в отсъствието на Майкъл Иванов, който започна подготовка за новия сезон в Световния шампионат на трасета в Белгия, в Айтос другият българин, който кара в континенталния елит - Иван Петров с Хускварна беше най-бърз и в свободните тренировки, и в квалификацията - 1:47.0 мин. Второ време даде Хакан Халми с КТМ (1:49.5 мин.), а трето Георги Георгиев със Сузуки - 1:50.5 мин. 
 
В клас МХ 1 Шевки Шевкиев със Сузуки завъртя най-бърза обиколка в квалификацията - 1:50.9 мин. След него е пилотът от Кипър Хризантос Хараламбос с КТМ и време 1:51.8, а трети по време бе Ивелин Манев с КТМ и 1:53.1 мин. 
 
В клас МХ първа победа за сезона записа Владимир Попов с Кавазаки, който даде най-добро време и в квалификацията, а в първия манш поведе още от старта, като зад него плътно три обиколки се движеше Юлиян Райчев (Кавазаки). В опит да изпревари лидера Райчев падна и продължи след около 30 секунди, което даде повече спокойствие на Попов и той спечели. Втори се класира Веселин Малинов (Кавазаки), а трети остана Райчев, който изпревари няколко пилоти, за да стигне до тази позиция. 
 
Утре от 10,30 ч. е откриването на Гран При Айтос 2016, а след него са и всички състезателни маншове. Входът за зрители е свободен. 
 
Севлиево ще бъде домакин на кръг от републиканския шампионат по мотокрос

Вижте подробности

Цолов 21-и на спринта в Мелбърн

Основното състезание е в неделя

Цолов с шесто място в квалификацията в Мелбърн

Той ще стартира девети в спринта след наказание

Никола Цолов с глупост в Мелбърн, наказаха го с три места

Българинът умишлено избута съперник в стената

Александър Томов: За мен е чест да участвам в Европейския рали шампионат през 2024г.

"Амбициран съм да се представя достойно и се надявам да зарадвам всички българи с изявите си", сподели рали талантът от Плевен

Мартин Чой има нов отбор

Вижте подробности

Мик Шумахер дебютира в Световния шампионат за издръжливост

Вижте подробности

Проблем в двигателя лиши Никола Цолов от голям успех (ВИДЕО)

Пилотът водеше в голяма част от надпреварата в Бахрейн

Любослав Руйков ще участва в Картинг академията на ФИА

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки