10 от Юве излъгаха Лион, Буфон - герой (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ивайло Петев дебютира в Шампионската лига със загуба

10 от Юве излъгаха Лион, Буфон - герой (ВИДЕО+СНИМКИ)
Вратарят Джанлуиджи Буфон се превърна в герой, а с 10 човека Ювентус излъга 1:0 Лион и постигна първа победа на френска земя в настоящия формат на Шампионската лига.
 
По този начин „Старата госпожа” остана на първото място в група „Н” с актив от 7 точки, колкото има и Севиля, нанесъл загуба на Ивайло Петев в дебюта му в групите на Шампионската лига – като треньор на Динамо Загреб.
 
Лион бе загубил само един от 15-те си мача на своя нов стадион и спечелил 12. Отборът на Бруно Женесио приветства завръщането на голаджията Александър Лаказет след отсъствие от пет седмици.  
 
Ювентус, който беше без своя талисман – защитника Джорджо Киелини, заради проблем с бедрото, бе спечелил последните си пет мача, като допусна само един гол в тях. Алегри не можеше да разчита още на Марио Манджукич, Даниеле Ругани, Марко Пяца и Квадво Асамоа.

 
Юве имаше превъзходство в притежанието на топката от началото, докато Лион предпочиташе да играе на контри. Игуаин пробва далечен удар в началото, прелетял над напречната греда.
 
А комична ситуация се разигра, когато Кедира попречи на Бонучи да се разпише. Последният застана на пътя на топката в наказателното поле и сякаш игра с ръка, а германският национал поиска дузпа!

 
Лион застраши вратата на Буфон в 14-ата минута, когато дебютантът в ШЛ Муктар Диакаби (19-годишен) не улучи ъгъла, пазен от опитния вратар.
 
На другата врата Антони Лопес трябваше да вади удар от малък ъгъл на Игуаин в 25-ата минута.
 
Бонучи не успя да излъже рефера в 35-ата минута, когато при статично положение събори Диакаби без топка. Шимон Марчиняк от Полша и неговите асистенти обаче следяха внимателно събитията в наказателното поле и отсъдиха дузпа. Но завърналият се наскоро от Александър Лаказет не успя да преодолее железния Джанлуиджи Буфон, който усети ъгъла.

 
38-годишният вратар спаси първата си дузпа в Шампионската лига от май 2003 г. насам (срещу Реал).
 
Буфон направи изключително спасяване и в 50-ата минута, когато Фекир си освободи позиция и шутира от границата на пеналта, като се получи и коварен рикошет. Но стражът с една ръка успя да извади.
 
Ювентус остана с 10 души в 54-ата минута, когато Марио Лемина си изкара втори жълт картон и принуди своите да действат на сигурно до края.

 
Буфон се превърна в герой в 71-ата минута, когато спаси удар на Толисо с глава от няма и два метра.
 
Юве издебна своя шанс в 76-ата минута, когато резервата Хуан Куадрадо разстреля Антони Лопес от малък ъгъл, изненадвайки го.
 
Рашид Гезал пусна към далечния ъгъл в добавеното време, но не улучи и победата бе за Ювентус.  
 
На „Максимир” в Загреб Ивайло Петев понесе първо поражение като наставник на хърватския Динамо след 0:1 срещу победителя в Лига Европа Севиля.

 
„Сините” останаха на последното място в група „Н” без актив и без отбелязан гол.
 
Петев трябваше да заменя своя капитан Домагой Антолич още в 15-ата минута, което явно повлия на домакините.
 
Вратарят им Доминик Ливакович извади удар от воле на Мариано. Малко по-късно Самир Насри плъзна от вратарското поле, но прати в аут при най-чистата ситуация за гостите от началото на мача.

 
Насри обаче се реваншира за пропуска си при сходна ситуация в 37-ата минута, засичайки центриране на близката греда на Мариано.
 
Лусиано Вието пропусна да реши всичко трийсетина минути преди края, когато защитата на домакините беше подвластна на паниката и сбърка при изчистването.
 

В следващия кръг домакинствата се разменят.  
 

Шампионска Лига 16/17, Група H

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Ювентус 3 2 1 0 5 7
2 Севиля 3 2 1 0 2 7
3 Лион 3 1 0 2 1 3
4 Динамо Загреб 3 0 0 3 -8 0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки