Гуардиола отнесе четворка при повторното си завръщане на „Камп Ноу“, Меси блести с хеттрик (ВИДЕО+СНИМКИ)

Барселона не остави шансове на „гражданите“ в динамичен мач с два червени картона и пропусната дузпа, Селтик загуби у дома

Гуардиола отнесе четворка при повторното си завръщане на „Камп Ноу“, Меси блести с хеттрик (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборът на Барселона разгроми Манчестър Сити с 4:0 в мач от група С на Шампионската лига. Двубоят със сигурност ще бъде запомнен от наставника на „гражданите“ Хосеп Гуардиола, който за втори път получава звучен шамар от бившия си клуб. Година и половина по-рано Пеп загуби с 0:3 на "Камп Ноу", но като мениджър на Байерн.

 

Първите три попадения в срещата отбеляза Лионел Меси, който се разписа в 17-ата, 61-ата и 69-ата минута, а Неймар добави още едно в 89-ата. Мачът обаче бе предрешен от червен картон на вратаря на Сити Клаудио Браво в 53-ата минута. В 73-ата резервата на Барса Жереми Матьо също бе изгонен след втори жълт картон. Неймар пък пропусна дузпа малко преди да успее да се разпише за 4:0.

 

Мениджърът на блаугранас Луис Енрике започна с най-доброто, докато в състава на англичаните Кевин Де Бройне бе предпочетен пред Серхио Агуеро, който остана на пейката.

 

Домакините доминираха през по-голямата част от първото полувреме, но в минутите преди почивката „небесно сините“ дадоха отпор, а в самия край на първата част Сити бяха и сериозно ощетени от главния арбитър, който трябваше да отсъди дузпа в тяхна полза заради игра с ръка на Люка Дин в наказателното поле.

 

Именно Дин се появи като резерва още в началото на двубоя, заменяйки принудително Жорди Алба.

 

След сравнително спокойни встъпителни минути, се стигна до 17-ата, когато резултатът бе открит в полза на Барселона. Хавиер Масчерано се пребори за топката в близост до наказателното поле на британците и веднага намери Меси, който от своя страна напредна и комбинира с Иниеста в пеналтерията на тима от Манчестър. Капитанът на каталунците много технично върна с пета към точката за изпълнение на дузпа, където Фернандиньо се подхлъзна и Меси стигна пръв до топката, след което необезпокояван от никого преодоля Клаудио Браво и вкара в опразнената врата.

 

В следващите минути испанците вдигнаха още оборотите и можеха да увеличат преднината си, но Суарес и Неймар нямаха късмет.

 

Все пак „гражданите“ напомниха за себе си чрез Гюндоган, който имаше две великолепни възможности в рамките на една минута, но Тер Стеген бе на висота и опази вратата си суха.

 

В 39-ата минута Луис Енрике прибегна до втора принудителна смяна заменяйки Жерар Пике, който по-рано бе фаулиран тежко от Давид Силва. Вместо Пике в игра се появи Жереми Матьо.

 

В самия край на първото полувреме малко не достигна на Гюндоган и Джон Стоунс да стигнат до изравнително попадение, а пък Луис Суарес можеше да удвои преднина на своя тим след удар от близка дистанция.

 

Така се стигна до дискусионното положение, при което Лука Дин игра с ръка в наказателното поле на Барселона след центриране на Стърлинг, но това остана незабелязано от сръбския рефер Милорад Мажич.

 

В 53-ата минута стражът на гостите сбърка фатално, с което на практика предреши и изхода от двубоя. Браво буквално подаде към Луис Суарес, а впоследствие спря топката с ръка извън пределите на наказателното си поле и получи директен червен картон.

 

Вилфредо Кабайеро застана под рамките на вратата на „небесно сините“, но и той много бързо бе огорчен, тъй като в 61-ата минута Меси финтира Коларов на границата на наказателното поле и с прецизен удар по земя прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

 

В 69-ата пък след фрапираща грешка на Гюндоган, кълбото попадна в Суарес, който с успореден на голлинията пас намери Меси на точката на дузпата и аржентинецът оформи своя хеттрик в срещата. Това бе шесто попадение за него от два мача в турнира.

 

В 73-ата минута и блаугранас останаха с десет човека след като резервата Жереми Матьо получи втори жълт картон.

 

В самия край на срещата Лионел Меси спечели дузпа в полза на Барселона и благородно отстъпи изпълнението на Неймар, но удара на бразилеца бе спасен от Кабайеро.

 

В 89-ата минута обаче Неймар се реабилитира за пропуска си и вкара за крайното 4:0 с премерен удар от близко разстояние.

 

В другата среща от групата Селтик претърпя поражение у дома от Борусия Мьонхенгладбах с 0:2.

 

Немците бяха по-настойчивият отбор в двубоя и заслужено стигнаха до трите точки.

 

През първата част гостите имаха няколко прекрасни възможности за откриване на резултата, но Крейг Гордън се отчете с блестящи изяви на вратата на шотландците.

 

В 57-ата минута обаче Ларс Стиндл откри резултата в полза на Мьонхенгладбах, след като преодоля стража на домакините с трудно изпълнение от малък ъгъл.

 

В 77-ата път Анде Хан се възползва от грешка в отбраната на Селтик и останал очи в очи с Гордън прати топката под гредата за 2:0 в полза на немския тим.

 

По този начин отборът на Барселона остава убедителен лидер в групата с пълен актив от 9 точки от три мача, следван от Манчестър Сити с 4 пункта. Тимът на Борусия Мьонхенгладбах е трети с 3 точки, а последни са шотландците със само една спечелена точка. 

Поз   Отбор М П Р З ОГ   ДГ Г.Р. Точки  
1 0 Барселона 3 3 0 0 13 : 1 12 9 Плейоф
2 0 Ман Сити 3 1 1 1 7 : 7 0 4 Плейоф
3 -1 Мьонхенгладбах 3 1 0 2 3 : 6 -3 3 УЕФА Лига Европа
4 1 Селтик 3 0 1 2 3 : 12 -9 1

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

Уникална психология! Анчелоти лъже играчите на Реал М

Вижте подборности

Клоп се извини на феновете

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки