ЦСКА-София излиза за първа победа като гост

"Червените" се завръщат на стадиона в Ловеч след година и половина, когато паднаха с 0:2 от Литекс

ЦСКА-София излиза за първа победа като гост

ЦСКА-София гостува на Монтана тази вечер от 20:00 часа. Мачът ще се играе в Ловеч, където тимът от "Огоста" провежда домакинствата си от началото на сезона.

 

Старши треньорът на червените Едуард Йорданеску обяви група от 19 човека, като един от тях ще отпадне в последния момент, най-вероятно Красимир Станоев, Лазар Марин или Пламен Гълъбов, пише вестник "Тема спорт".

 

Сред избраниците на Йорданеску за двубоя не са Густаво Кулма и Станислав Манолев, които бяха със статут на неизменни титуляри в последните срещи на ЦСКА. Първият не се представи на ниво срещу Левски, а вторият сам поиска смяна. Така в отсъствието на Кулма армейската атака ще бъде поверена на Преслав Йорданов, който се включи силно във Вечното дерби, когато изработи и вкара дузпата за изравнителния гол.

 

Доверие да започне сред 11-те за втори пореден път ще получи младокът Александър Георгиев, който пак ще стартира като ляво крило, а Диого Виана ще е отдясно на нападението. Руй Педро ще запази позицията си зад нападателя. Той не можа да се изяви в очакваната светлина миналия кръг.

 

Петрус Бумал също ще има нов шанс за изява, тъй като Давид Симао изтърпява още един мач наказание. От групата отпадна и контузеният Арсенио Нунеш. Той обаче ще е на линия за домакинството на Локо Пд в следващия кръг. Двубоят с черно-белите на "Армията" ще се играе пред празни трибуни заради санкция, наложена на клуба след Вечното дерби с Левски.

 

На вратата на ЦСКА-София срещу Монтана ще бъде Александър Конов. Това ще е негов дебют за представителния тим, след като досега пазеше само за дублиращия тим във Втора лига. Титулярният страж Георги Китанов лекува разтежение, но от понеделник или най-късно вторник ще поднови пълноценни занимания.

 

Противно на очакванията младият краен защитник Стойчо Атанасов не попадна в групата. Той обаче ще играе за втория тим на ЦСКА, който среща Локомотив София на "Армията" в събота от 16:00.

 

Червените ще направят днес пореден опит да счупят негативната си серия при гостувания. Шансът най-после да спечелят визита е огромен предвид факта, че Монтана играе домакинските си срещи в Ловеч и феновете на ЦСКА ще бъдат 20 пъти повече.

 

Едуард Йорданеску обърна специално внимание на статичните положение по време на последните тренировки на тима. Това е един от проблемните елементи в играта на армейците. Тимът е отработил няколко заучени ситуации, които ще опита да приложи в днешния двубой с Монтана. Треньорът на ЦСКА е наблегнал и на играта в завършващата фаза и ударите от дистанция.

 

Двата отбора се срещнаха за последно през месец май, когато армейците се наложиха с 1:0 над съперника си във финала за Купата на България, игран на Националния стадион "Васил Левски" пред 35 000 зрители.

 

Червените се завръщат на стадиона в Ловеч след година и половина, когато паднаха с 0:2 от Литекс в мач от плейофната фаза на първенството.

 

На срещата най-вероятно ще присъства собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев. Той изгледа от стадиона и Вечното дерби с Левски (1:1), но си тръгна крайно разочарован от играта и резултата.

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Стефан Богомилов скоро ще има филм в своя чест

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

НОВ ШАМАР: ЦСКА падна и за Купата (ВИДЕО)

Ботев (Пд) удари "червените" с 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки