ЦСКА–София най-после спечели гостуване, резерва на "червените" блести в Ловеч (ВИДЕО)

"Армейците" имаха пълно надмощие срещу последния Монтана, Милчо Ангелов с два гола

ЦСКА–София най-после спечели гостуване, резерва на "червените" блести в Ловеч (ВИДЕО)

Отборът на ЦСКА – София победи Монтана с 2:0 в мач от 11-ия кръг на Първа професионална футболна лига.

 

И двете попадения в срещата бяха дело на появилия се на почивката в състава на столичани Милчо Ангелов, който се разписа в 54-ата и 80-ата минута.

 

Това бе първи успех за възпитаниците на Едуард Йорданеску като гости, но те се чувстваха доста комфортно на терена, тъй като феновете на „червените“ бяха изпълнили до краен предел своя сектор и не спряха да огласяват градския стадион в Ловеч, където монтанчани играят своите домакинства.

 

„Армейците“ имаха пълно надмощие в срещата и създадоха куп положения, пред вратата, пазена от Христо Иванов, но много от ударите им бяха неточни.

 

На два пъти през първата част гостите намираха мрежата на Монтана, но попаденията на Преслав Йорданов и Антон Недялков бяха справедливо отменени заради положения на засада.

 

Най-голямата опасност пред вратата на „сините“ през първото полувреме дойде в 32-ата минута, когато удар на Руй Педро с глава бе изчистен от голлинията от Шоко.

 

Малко по-рано именно Шоко бе успял да пробие по отличен начин отдясно в наказателното поле на ЦСКА и да намери Даниел Генов на точката на дузпата, но последвалият силен изстрел премина на около метър – два над напречната греда.

 

На почивката Йорданеску пусна в игра Милчо Ангелов на мястото на Петрус Бумал и това се оказа печеливш ход тъй като в 54-ата минута именно резервата на „червените“ откри резултата след като от близко разстояние засече с глава великолепно центриране отляво на Александър Георгиев.

 

Три минути по-късно от щаба на гостите имахе претенции за дузпа, след като Руй Педро се строполи в наказателното поле на Монтана след сблъсък с вратаря Христо Иванов, но сигнал от главния рефер Валентин Железов не последва.

 

Монтанчани опитаха своя късмет чрез далечни удари на Даниел Генов, а в 74-ата минута Полюткин имаше страхотна възможност да изравни, но не успя да играе с топката след нескопосан опит на Рафа Перес и Божидар Чорбаджийски да изчистят.

 

Така се стигна до 80-ата минута, когато отново резервата Милчо Ангелов бе в прегръдките на своите съотборници след като се разписа по сходен начин с първото попадение. Този път той засече крак прострелно центриране отляво на Антон Недялков за 2:0.

 

С тази победа тимът на ЦСКА се изкачи на трета позиция в класирането с актив от 21 точки и е на три пункта от лидера Левски, който обаче е с мач по-малко. Монтана пък остава на дъното с едва 5 спечелени точки.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки