Локо (Пд) и Дунав не успяха да си отбележат гол на "Лаута" (ВИДЕО)

С основна заслуга за равенството бяха вратарите на двата тима

Локо (Пд) и Дунав не успяха да си отбележат гол на "Лаута" (ВИДЕО)

Локомотив (Пд) и Дунав (Русе) не излъчиха победител в първия двубой от 11-ия кръг на Първа професионална лига, завършвайки при резултат 0:0. Мачът на „Лаута” бе равностоен, като лек превес в атака имаха домакините, които бяха по-активни в офанзивен план. Дунав също имаше своите моменти, като в началото на втората част бе много близо до гола, но Веселин Марчев изби от голлинията.

И двата отбора имаха за какво да съжаляват през първите 45 минути на срещата, като домакините владееха повече топката и създадоха повече опасности пред противниковата врата, а малко преди почивката Будинов пък не успя да преодолее Ел Харуби от чиста позиция.

Още в 6-ата минута пред „железничарите” се откри добра възможност да открият резултата, но Мартин Луков се намеси подобаващо. Марчев пусна към Камбуров в пеналта, капитанът задържа за кратко и продължи към влизащия на скорост Дани Кики, той стреля в движение, но право във вратаря на Дунав.

В 35-ата минута капитанът Камбуров задържа в пеналта на гостите, но бранител изби топката, насочвайки я право в Дани Кики, който стреля бързо, но отново Луков бе на правилната позиция и изби с крак.

Няколко минути по-късно и вратарят на Локомотив трябваше да показва уменията си. Будинов спря умело на гърди отдясно, след което преодоля Ванчо Траянов и стреля силно, но Ел Харуби бе покрил ъгъла си и спря с крак топката.

Дунав показа далеч по-агресивна игра след почивката. В 49-ата минута след изпълнение на корнер отдясно на вратата пазена от Ел Харуби  футболист на Дунав нанесе удар с глава, но Веселин Марчев бе застанал до десния страничен стълби успя да изчисти от голлинията.

През първата част Марин Камбуров пробва да разпечата вратата на гостите от фаул, но топката беше спряна от футболист в стената. В 57-ата капитанът на домакините отново пробва директен изстрел от фаул, но отново точността му убягна и топката мина над напречната греда.

В 72-ата Камбуров имаше нова възможност да открие резултата в мача, но стреля във вратаря Луков, който съумя да избие.

Антон Огнянов в 83-ата минута проби отляво и имаше възможност да бие от добра позиция, но предпочете да подаде на включващия се отдясно Давронов, решение което се оказа грешно, тъй като пасът му бе прекалено силен и извади в аут.

Локомотив упражни сериозен натиск в заключителните минути на срещата, но така и не стигна до гол и двата тима поделиха по точка.

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки