Левски, ЦСКА и Локо /Пловдив/ тръгват днес по пътя към Европа

Трите българските представителя в Лига Европа ще изиграят първите си срещи в турнира

Левски, ЦСКА и Локо /Пловдив/ тръгват днес по пътя към Европа

Трите българските представителя в Лига Европа започват днес похода си във втория по сила турнир на Стария континент.

В 18:30 часа Локомотив /Пловдив/ приема холандския Витес на градския стадион в Ловеч

Коефициенти на Tempobet.com: Локомотив Пловдив - Витес Арнем 6.50 3.90 1.53

След 7-годишна пауза „черно-белият” тим се завръща на европейската сцена. За жалост на верните фенове обаче, отборът пак няма да домакинства на "Лаута". Последния път на тима се налагаше да приема съперниците на стадион "Лазур" в Бургас, а днес ще се изправи срещу холандския Витес в Ловеч. За верните пловдивски запалянковци обаче това няма значение, тъй като те са показали, че знаят как да подкрепят любимците си.

Възпитаниците на Емил Велев ще трябва да направят много силен мач, за да запазят шансове да елиминират холандския съперник. Локо обаче има няколко предимства - той не е в ролята на фаворит и никой не очаква да спечели на всяка цена. Освен това клубът от Арнем започна подготовката си преди две седмици и половина и надали ще е достигнал върхова форма.

Иначе Велев понесе сериозен удар, след като едва преди два дни разбра, че няма да може да използва звездата Даксон да Силва в сблъсъците. Най-големите проблеми на треньора обаче са свързани с центъра на защитата. Там сигурен титуляр е Саламастракис, а за другото място спорят Бенжелюн, Котев и Валери Георгиев. Най-вероятно е като титуляр да започне французинът, тъй като е възстановен от травмата си.

На вратата отново ще застане Йордан Господинов, а бекове ще са Джереми Родригес и Михаил Венков. В средата на халфовата линия ще си партнират Даниел Георгиев и Христо Златински, а по крилата ще са Йордан Тодоров и Здравко Лазаров. Атаката ще бъде водена от Тасио, а зад него ще действа португалецът Сержиньо. Целта пред Локомотив ще е да задържа дълго топката, да играе стегнато в центъра и в отбрана и да разчита на контраатаки и статични положения пред противниковата врата.

Треньорът на гостите Фред Рутен пък няма да може да разчита на две от звездите си. В групата за срещата не попаднаха защитникът Александър Бютнер и халфът Исмаил Айсати. Първият е пред трансфер в Саутхемптън, а вторият подписа едва в неделя с клуба и не получи картотека от УЕФА.

В 20:00 часа Левски домакинства на босненския ФК Сараево на „Георги Аспарухов”

Коефициенти на Tempobet.com: Левски София - ФК Сараево 1.36 4.75 8.50

Тази вечер предстои първият официален мач на новия Левски. Въпреки че съперникът на пръв поглед не стряска, двубоят е много важен от психологическа гледна точка за Илиан Илиев и неговите футболисти. Победа с убедителен резултат ще даде желания тласък на проекта, който в момента се гради на „Герена". Ако обаче бъде записана нова европейска издънка, това ще удари по имиджа на новата селекция, на треньора и най-вече на новата оперативна власт, която се хвали колко професионална обстановка е създала. Това е официалният дебют на новия наставник Илиан Илиев.

Ситуацията около него много напомня на европейския дебют на Станимир Стоилов преди 8 години. Тогава Мъри започна начело на Левски с убедителна победа на "Георги Аспарухов" над друг босненски отбор - Модрича, с 5:0. Сега Илиан тръгва по неговите стъпки. Младият наставник иска да изгради силен състав, в който да има опитни и млади футболисти, и има желанието да наложи стил на игра, който да направи Левски победител. Нещо подобно на онзи отбор, който пишеше история в Европа.

Така че стартът на Илиев е почти идентичен с този на Стоилов, остава да видим дали резултатът отново ще е убедителен. Съперникът Сараево е непредвидим отбор, който лесно може да бъде подценен. Босненците едва ли са някакво страшилище, след като допуснаха цели 6 гола в мачовете срещу малтийския Хибърнианс. Левски обаче трябва да има едно наум, защото при сините е много тънка границата от преодолим съперник до еврокошмар.

Титуляр за Левски ще започне опитният Христо Йовов. Очакваше се по лявото крило да играе новото попълнение Агиеманг Опоку. Напоследък обаче лекарският щаб на Левски има опасения, че при по-остри близания срещу ганаеца неговата стара контузия в коляното може да се възобнови и затова той ще остане резерва. Станислав Ангелов пък се очаква да започне в средата на терена. Неговото място в центъра на отбраната ще заеме Иво Иванов. На другите постове всичко е ясно. На вратата ще бъде Пламен Илиев. В защита освен Иванов ще играят Ели, Мулдер и Старокин. В средата на терена Гаджев ще партнира на Ангелов, а Рамос ще действа по дясното крило. В атака ще започне Базил де Карвальо, а малко зад него - бразилецът Марсиньо.

В 21:00 часа ЦСКА гостува на Мура в Словения

Коефициенти на Tempobet.com: Мура - ЦСКА 4.40 3.60 1.80

И ЦСКА излиза днес в първия си мач за този сезон в европейските клубни турнири. Отборът, воден от Стойчо Младенов, гостува на завършилия на трето място в последното издание на словенското първенство Мура в мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Това е първи двубой за червените срещу съперник от тази държава в цялата им история. Армейците ще търсят победа още при гостуването си, за да направят реванша в София протоколен.

Мура вече успя да изненада, отстранявайки азербайджанския Баку след 0:0 като гост в първия мач и победа с 2:0 на реванша. От друга страна, ЦСКА е силно обезкръвен в атака, тъй като звездата на отбора Жуниор Мораес бе продаден на Металург Донецк, а завърналият се от Динамо Букурещ Мишел Платини не бе картотекиран за мачовете със словенците, тъй като няма работна виза. Своя дебют с червената фланелка в официален мач и в европейските клубни турнири въобще ще направят Абел Анисе, Нилсон Антонио и вратарят Томаш Черни. От състава отпадат със сигурност контузените Николай Дюлгеров, Петър Стоянов и Костадин Стоянов. В последния момент бе картотекиран и бразилецът Лукас Са-ша, който обаче ще остане резерва.

Като централен нападател ще действа завърналият се това лято Килиън Шеридън, а зад него ще бъде поставен мадагаскарският футболист Абел Анисе, който не е играл в официален мач от 7 месеца. Присо и Христо Янев ще оперират по крилата, а Янчев и Коста Янев ще оформят двойката вътрешни полузащитници. В отбрана Стойчо Младенов ще заложи на Крачунов като партньор на Апостол Попов, а новото попълнение Сивард Спрокел ще остане резерва.

Включете се в играта на Novsport.com – „Прогнози”, където можете да дадете вашите предвиждания и да спечелите реални парични награди.

Да пожелаем успех на всички български отбори в европейските клубни турнири!!!

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Претендент за "Гол на сезона" прати Челси в Европа

"Сините" спасиха сезона с квота за европейските клубни турнири

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки