Джак Сок ще спори с Дел Потро във финала в Стокхолм

Гаске и Шварцман ще играят за титлата в Антверп

Джак Сок ще спори с Дел Потро във финала в Стокхолм

Джак Сок (САЩ) се класира за втора поредна година за финала на турнира по тенис в шведската столица Стокхолм. Поставеният под номер 6 Сок елиминира четвъртия в схемата Александър Зверев (Германия) с 6:7 (4), 7:6 (4), 6:4 след почти три часа игра. След два много оспорвани сета американецът дръпна с 4:1 гейма в решаващата трета част, но Зверев успя да изравни за 4:4, след което отново беше пробит и това се оказа решаващо.

 
В спора за трофея Сок ще се изправи срещу участващия с "уайлд кард" Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина). Дел Потро, бивш номер 4 в света, достигна до първия си финал за сезона след успех над шампиона от 2013 година и номер 2 в схемата Григор Димитров с 6:4, 7:5.
 
Междувременно, французинът Ришар Гаске и аржентинецът Диего Шварцман ще играят за титлата на турнира в белгийския град Антверп. Поставеният под номер 3 Гаске елиминира британеца Кайл Едмънд с 3:6, 7:5, 6:2. Французинът успя да стигне до обрат, след като изоставаше със сет и 2:4 гейма във втория. Така той взе реванш за загубата си от Едмънд в първия кръг на Откритото първенство на САЩ през септември. Гаске стигна до третия си финал за сезона, след като спечели трофея в Монпелие през февруари и загуби финала в Шънчжън преди три седмици.
 
В търсене на 14-ата титла в кариерата си той ще се изправи срещу Шварцман, който елиминира водача в схемата Давид Гофен (Белгия) със 7:5, 2:6, 7:5. Аржентинецът навакса изоставане от 2:4 в първия сет, а след това при 3:5 в решаващата трета част той взе четири поредни гейма срещу местния любимец, за да триумфира. Шварцман се стреми към втора титла в кариерата си и за сезона.
 
Италианецът Фабио Фонини пък се класира за финала на турнира за Купата на Кремъл в руската столица Москва. Фонини победи поставения под номер 3 Филип Колшрайбер с 6:1, 7:6 (2) и за втора поредна година сложи край на надеждите за трофея на германеца на полуфиналите. 
 
Италианецът ще търси първа титла на твърди кортове в кариерата си срещу шестия в схемата Пабло Кареньо Буста от Испания. Испанецът надделя над французина Стефан Робер с 6:3, 7:6 (2). Кареньо Буста спечели първата си титла в Уинстън Сейлъм в края на август през този сезон, а в Ещорил и Сао Пауло загуби на финал.
Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки