Познати шампиони в последния турнир от Weekend Tour за годината

Стефка Бончева и Едиз Батран триумфираха в последния турнир за 2016-а от веригата по тенис за любители

Познати шампиони в последния турнир от Weekend Tour за годината

Стефка Бончева и Едиз Батран триумфираха в последния турнир за 2016-а от веригата по тенис за любители Weekend Tour. По традиция краят на сезона беше поставен в Сандански, а двамата защитиха титлите си, които спечелиха по-рано през годината на кортовете на Интерхотел Сандански.

Максималният брой участници – 48, беше достигнат повече от месец преди началото на състезанието. Всички имаха възможност в петък да проведат своите тренировки и да се подготвят по най-добрия начин за груповата фаза, която се проведе в събота и премина без особени изненади. Организаторите използват този формат, за да гарантират минимум три мача на всеки участник и по този начин да му подсигурят достатъчно време за игра.

В схемата при дамите Стефка Бончева и Анелия Тенева бяха сред основните фаворити, но се паднаха в един и същ поток. Двете с лекота достигнаха до полуфинала, където Стефка се наложи с 6:4. В спора отличието съперник бе дебютантката в любителски турнири Илияна Шейтанова. Бончева използва по-големия си опит и не допусна изненада, като по този начин защити трофея си от първия турнир в Сандански за сезона, провел се през месец април.

Същото направи и тогавашният шампион при мъжете, Едиз Батран. Той постигна успеха по идентичен начин, надделявайки на финала отново над Станислав Иванов.

В надпреварата при смесените двойки се включиха 15 отбора, като титлата бе завоювана от Стефка Бончева и Милен Балтов надиграли на финала с резултат 6:3 Анелия Тенева и Христо Янков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки