Красен Кралев вярва, че София може да постави зрителски рекорд в ATP тура

"Арена Армеец" е може би най-доброто съоръжение в Европа за тенис, каза министърът

Красен Кралев вярва, че София може да постави зрителски рекорд в ATP тура

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев очаква с участието на Григор Димитров Garanti Koza Sofia Open 2017 г. да бъде един от най-посетените турнири в АТР тура. На корта в София ще излезе и №9 в световната ранглиста Доминик Тийм (Австрия), обяви турнирният директор Пол Макнами. На финална права са и преговорите с миналогодишните финалисти Роберто Баутиста Агут (Испания) и Виктор Троицки (Сърбия). 

Новината е страхотна и всички сме щастливи, че ще има такава среща на такова ниво между българската публика и Григор Димитров. Повечето турнири от АТР тура се правят в зали с капацитет от 5-6 000 зрители, а „Арена Армеец“ приема до 15 000 души и с участието на Григор Димитров се очаква интересът да е много голям. Много хора се съмняваха дали първият турнир ще бъде успешен, защото България за пръв път приемаше състезание от подобен ранг при мъжете. Беше трудно, но  когато има подходящите условия и всички работят съвестно, нещата се получават. „Арена Армеец“ е може би най-доброто съоръжение в Европа, което се предоставя за тенис, а българската публика е изключително компетентна и обича този спорт“, заяви Кралев.

Министърът допълни, че когато домакинството на турнира е спечелено през миналата година повечето тенисисти вече са били с готови програми, което е попречило на Димитров да участва в София.

„След „Аустрелиан оупън“ тенисистите се разделят на два потока – едните участват на турнири в Америка, а другите в Европа и беше трудно за Григор да смени своята програма. Сега сме много щастливи, че заедно с треньора му избраха да участват в Европа и той ще играе на Garanti Koza Sofia Open 2017 г. Състезанието през 2017 г. ще бъде много силно и в него ще участват много добри тенисисти, като конкуренцията ще е по-висока от миналата година. Много елитни състезатели вече сами ни търсят за участие, което показва, че оценката на мениджърите от АТР веригата за нас е изключително висока“, каза Кралев.

През миналата година състезанието на живо изгледаха около 30 000 зрители, а на финалния мач имаше 8500 човека.

Директорът на турнира Пол Макнами заяви, че преговорите за участието на Григор Димитров не са били трудни, тъй като той е имал голямо желание да участва.

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков пък допълни, че отзвукът за Garanti Koza Sofia Open в чужбина е невероятен и вече се говори за предстоящото второ издание.

Билетите за състезанието се пускат в продажба в сряда в мрежата на „Ивентим“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки