Черно море отново изненада Левски за Купата и то насред София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сините допуснаха първа загуба този сезон след 2:3 след продължения

Черно море отново изненада Левски за Купата и то насред София (ВИДЕО+СНИМКИ)
Черно море отново победи Левски за Купата на България. Моряците, водени от бившия спортен директор на "сините" Георги Иванов-Гонзо, се наложиха над домакините с 3:2 след продължения и то на техния стадион в повторение на финала от 2015 г., когато двубоят отново не беше решен в 90-те минути. Сега в редовното време резултатът бе 2:2, а в Бургас – 1:1.
 
През първото полувреме на „Герена” Черно море вкарваше, възползвайки се от колективните грешки в защитата на Левски, докато сините пропускаха, главно чрез Адениджи. Един от головете за моряците отбеляза Бакари, който се разписа и преди година и половина на „Лазур”.
 
Адениджи намали навреме – в 63-ата минута, а празнуващият имен ден Димитър Пиргов прокара щастливо зад голлинията, като Михаил Венков не успя да задържи топката при грешка на вратаря Коварж в 79-ата минута, и мачът отиде в продължения.  
 
Там миришеше на обрат, но Черно море се възползва от нова грешка в защитата на Левски и Александър Цветков смълча „Герена” с трето попадение за гостите.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!


 
Черно море загатна, че ще търси ранен изненадващ гол и още в 3-ата минута го постигна. Александър Цветков, който дебнеше от задна позиция, беше оставен непокрит и се възползва от прострелно центриране на Уго Секо отдясно, за да изведе „моряците” напред в резултата.


 
Последва натиск на Левски. Силен диагонален удар на Бурабия от разстояние профуча покрай горния ъгъл, Аниете прати покрай долния ъгъл от точката на дузпата преди Бабатунде Адениджи да пропусне две положения, едното фрапиращо. В 29-ата минута той и Франсис Нар взаимодействаха отдясно и нигериецът потърси близкия ъгъл, но улучи гредата.



Две минути по-късно Черно море се възползва от ново неразбирателство в синята защита и удвои. Бакари направи самостоятелен пробив, като се справи със Сандберг и Прохазка, за да завърти в левия ъгъл и с помощта на гредата да хвърли в шок домакините.
 

 
Така се стигна до 37-ата минута, когато Адениджи направи фрапиращ пропуск за Левски. Прохазка видя нигериеца в коридор, Адениджи пое на дузпата, пребори се с Венков и от чиста позиция пред вратата стреля встрани.
 
На почивката обаче голмайсторът Бакари трябваше да напусне принудително заради разтежение. Марек Кузма влезе на неговото място.

 
Левски, който беше на прага на първа загуба във всички турнири този сезон, търсеше път към вратата на Черно море в началото на второто полувреме. Хубав удар на Аниете бе избит от Коварж преди Адениджи да отбележи на добавка и да намали в 63-ата минута. Нигериецът с премерен удар от точката на дузпата намери десния долен ъгъл на Коварж след избита топка от вратаря на моряците, връщайки интригата.  

 
Александър Цветков пропусна да реши всичко след нова грешка в синята защита преди неубедителни намеси на вратаря на Черно море Коварж да доведат до изравнителен гол за Левски. Първо чехът поправи своя грешка при опасен удар на Минев, избивайки в корнер, при който не боксира добре и един от грешниците в синьо Димитър Пиргов търколи зад голлинията, като Венков не успя да задържи топката.


 
Левски можеше да осъществи пълен обрат чрез своята резерва Божидар Краев, но Коварж скъси ъгъла при извеждащо подаване на Аниете и спаси атрактивно.


 
Така се стигна до продължения, в които Левски изглеждаше по-свеж. Но пак загърби защитата и си плати скъпо. Александър Цветков, който отбеляза първия гол, бе изведен зад отбраната и елегантно прехвърли Йоргачевич за 3:2.  
 
Във второто продължение вратарят Коварж остана стабилен.

 
Левски допуска първа загуба този сезон във всички турнири, като тя идва във втория мач под ръководството на временния треньор Елин Топузаков. А Черно море записа четвърта поредна победа, а няма поражение в последните си 6 мача. За последно падна 0:1 на Армията от ЦСКА-София на 18 септември.  

ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!
 

Купа на България, осминафинали:

Вторник:

Септември (София) – Дунав (Русе) – 0:2
0:1 Атанасов (13’)
0:2 Шопов (18’)
     Пропусната дузпа: Асен Чандъров (Септември), 53’

Локо (Пловдив) – Оборище (Панагюрище) – 5:0
1:0 Райков (12’)
2:0 Вълчев (18’)
3:0 Камбуров (43’)
4:0 Райков (60’)
5:0 Карагарен (82’)

В Разград:
Монтана – Лудогорец 0:4
0:1 Кешеру (9’)
0:2 Натанаел (32’)
0:3 Кешеру (78’)
0:4 Мисиджан (90’)

Сряда:
Литекс – Локо (София) 1:1 /4:2 при дузпите/
1:0 Писаров '51
1:1 Бонев '54

Левски – Черно море 2:3 след продължения
0 : 1   Цветков 3'
0 : 2   Бакари 31'
1 : 2   Адениджи 63'
2 : 2   Пиргов 79'
2 : 3   Цветков 101'



Четвъртък:
16:00 Созопол – Пирин
17:00 Верея – Поморие
20:00 Ботев (Пд) – Нефтохимик

* Победителят се определя в една среща

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки