Глобиха Валенсия с 1500 евро за хвърлената бутилка по каталунците

Барса и федерацията пък се захапаха

Глобиха Валенсия с 1500 евро за хвърлената бутилка по каталунците

Валенсия беше глобен с 1500 евро за това, че фенове на „прилепите” хвърлиха пластмасова бутилка с вода по играчите на Барселона по време на мача от 9-ия кръг на испанската Примера. Испанската федерация предупреди Валенсия, че клубният им стадион „Местая” може да бъде затворен за зрители в случай на рецидив, предава Би Би Си. 

 
По време на мача Валенсия водеше с 2:1, но позволи на съперника си да изравни резултата, а в 94 -ата минута нападателят на Барселона Лионел Меси реализира дузпа и така донесе победата на тима си (3: 2). Играчите на Барселона започнаха да празнуват победния гол близо до феновете на домакините и някой от публиката хвърли по тях бутилката с вода. В резултат на това по тревата изпопадаха Луис Суарес и Неймар. Меси също започна да жестикулира и да крещи обиди към феновете Валенсия. 
 
В същото време федерацията разкритикува футболистите на Барселона за "преувеличена реакция" и за празнуване на гола пред феновете на домакините, като същевременно отбелязва, че нищо не оправдава реакцията на феновете на Валенсия. Фактът, че Валенсия бе в състояние бързо да намери човека, който хвърлил бутилката, е записан като положителен момент.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки