Юнайтед детронира Манчестър Сити за Купата на Лигата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хуан Мата класира "червените дяволи" на четвъртфинал след гол през второто полувреме

Юнайтед детронира Манчестър Сити за Купата на Лигата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед отстрани градския си съперник Манчестър Сити в осминафинален двубой за Купата на Лигата игран на „Олд Трафорд”. Единственото попадение в мача, който бе и 173-и между двата тима, бе дело на Хуан Мата в 54-ата минута.

Още във втората минута на двубоя „гражданите” имаха възможност да открият резултата. Хесус Навас с прецизен пас намери Ихеаначо, който обаче от чиста позиция би с глава много неточно и от няколко метра извади в аут.



Последваха минути, в които нито един от двата тима не показа желание да поема излишни рискове и интересните положения пред двете врати липсваха.



В последния четвърт час преди почивката темпото на игра се вдигна, но резултатът остана непроменен. Люк Шоу в 36-ата намери Погба, но французинът изпусна топката, Ибрахимович пое и бързо нанесе удар в близост до големия пеналт, но бранител успя да избие в корнер.



Само минута по-късно шведът изведе хитро Рашфорд в половината на Сити, който обаче прекали с техниката и ударът му бе блокиран.

Така първото полувреме завърши без нито един точен удар, а Манчестър Юнайтед инкасира 5-и мач, от общо 6 във всички надпревари, в които не успява да вкара преди почивката.



Юнайтед намери по-бързо своя ритъм през втората част и още в 49-ата Погба можеше да открие, но вратарят на гостите се намеси решаващо. Ибрахимович изведе Погба в наказателното поле и французинът насочи топката към близкия на вратаря ъгъл, но Кабалеро показа рефлекс и отклони кълбото в десния страничен стълб, достатъчно резултатът да остане непроменен.




В  54-ата „червените дяволи” откриха резултата. Ибрахимович пое отдясно, след което напредна и върна към включващия се Хуан Мата, който с точен удар даде преднина на Юнайтед. При поемането на топката на Ибрахимович останаха съмнения за нарушение, а в наказателното поле имаше и съприкосновение на Ерера и Фернандо, но главният рефер Майк Дийн не видя непозволена игра и в двете ситуации и зачете гола.




Десет минути след откриване на резултата Златан Ибрахимович можеше да сложи точка на спора, но след центриране на Рашфорд шведът не успя да засече от 5-6 метра.

Ибрахимович успя между трима да пусне към Погба на десния фланг, но французинът направи слаб пас, който бе пресечен от Мафео.

Манчестър Сити се хвърли в атака във финалните минути на срещата,но така и не успя да пробие защитата на „червените дяволи”, които продължават в следващата фаза на надпреварата.



Всички резултати от осминафиналните двубои за Купата на Лигата:

Манчестър Юнайтед – Манчестър Сити 1:0
1:0 Хуан Мата `54

Уест Хем – Челси 2:1
1:0 Куяте `11
2:0 Фернандес `48
2:1 Кейхил `90+4

Саутхемптън – Съндърланд 1:0
1:0 Буфал `66

Мачове играни във вторник

Ливърпул – Тотнъм 2:1
1:0 Стъридж ‘9
2:0 Стъридж ‘64
2:1 Янсен ’76 /дузпа/

Арсенал – Рединг 2:0
1:0 Окслейд-Чембърлейн ‘33
2:0 Окслейд-Чембърлейн ‘78

Бристол Сити – Хъл Сити 1:2
0:1 Магуайър ‘44
0:2 Доусън ‘47
1:2 Томлин ‘90+3

Нюкасъл – Престън 6:0
1:0 Митрович ‘19
Червен картон: Алън Браун '25 /Престън/
2:0 Диаме ‘38
3:0 Ричи ’53 /дузпа/
4:0 Митрович ‘55
5:0 Диаме ‘87
6:0 Айозе Перес ‘90+1

Лийдс – Норич 2:2 /след продължения/ (3:2 при дузпите)
0:1 Причард '14
1:1 Антонсон '43
1:2 Оливейра '99
2:2 Ууд '109 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки