"Черно-белите" от Пловдив и "жълто-черните" средняци от Арнем врътнаха зрелищно 4:4 (+ВИДЕО)

Локо бе догонващ цял мач, но накрая изпусна изкуствено фаворизирания си съперник

"Черно-белите" от Пловдив и "жълто-черните" средняци от Арнем врътнаха зрелищно 4:4 (+ВИДЕО)
Локомотив (Пд) и Витес завършиха 4:4 в голеада в Ловеч. Пловдивчани цял мач бяха догонващи в резултата срещу изкуствено фаворизирания холандски средняк. Само неориентираната защита на „черно-белите” не им позволи да стигнат до по-добър резултат преди реванша другата седмица. Иначе отборът на Фред Рутен не беше нищо особено и с абсолютно нищо кой знае какво не превъзхождаше своите съперници, които дори можеха да спечелят мача в 93-ата минута, когато Данчо Тодоров остана сам срещу вратаря на име Фелтхуйцен, но пропусна. Здравко Лазаров пък показа, че във футбола няма стари и млади със своите два гола и асистенция за попадението на Тасио в края. Данчо Тодоров пък изравни за 1:1 с ефектна задна ножица.
 
Локомотив започна по-добре. Вратарят на Витес Фелтхуйцен трябваше да избива коварно центриране на Сержиньо преди новото попълнение на Емил Велев Саламастракис да уцели напречната греда с глава. После и Йордан Тодоров се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но шутът му бе отразен, макар и с мъка, от стража на гостите.
 
Последваха силни минути за Витес и с първата си по-сериозна възможност холандците откриха резултата. Защитата на Локомотив не се ориентира при поредица от разигравания в наказателното поле, топката стигна до Рейс, който оставен сам на далечната греда вкара за 1:0 в 22-ата минута.
 
В следващата атака обаче пловдивчани изравниха. Данчо Тодоров със задна ножица взриви 1500-те фенове на Локомотив, пропътували разстоянието до Ловеч.
 
Витес си върна преднината в 30-ата минута. Господинов увисна при едно центриране и младежкият национал на Холандия Ван Хинкел направи 2:1 с глава.
 
В 37-ата минута Локо пропусна възможността да стигне до ново равенство, след като вратарят Фелтхуйцен успя да парира удар на Здравко Лазаров след центриране по тревата на Венков. Така дойде почивката при 1:2.
 
4 минути след подновяването на играта „смърфовете” стигнаха до второ изравняване. Лазаров с втората си възможност в мача вече отбеляза. Той засече с плонж центриране на Данчо Тодоров отдясно и направи 2:2.
 
Рубриката „Гол след гол” от едно време напомни за себе си. В 53-ата минута Витес вкара трети гол и отново поведе в резултата. Първо играч в жълто-черно развинти отбраната в черно-бяло, после топката бе центрирана, Бони направи една крачка, колкото да стигне пръв, за да направи безпомощен Господинов за трети път.
 
Наставникът на Локо Емил Велев реагира и пусна нападателят Тасио в игра. Но неговият по-възрастен колега Здравко Лазаров показа, че възрастта във футбола няма значение и доведе статуквото до 3:3. Той получи пас пред пеналта от Данчо Тодоров, направи финт вдясно, елиминирайки защитник, и с фалцов удар в близкия ъгъл изравни.
 
Последователността при отбелязването на голове не се промени и Витес вкара четвърти в 77-ата минута. Отбраната на домакините отново изгледа неспасяемия удар на Ван Хинкел от границата на пеналта. Четирима защитници не успяха да се намесят срещу младия футболист на Витес.
 

В края обаче се заформи истински трилър. Първо защитник на Витес едва не си отбеляза автогол в 91-ата минута. В 92-ата Локомотив изравни за 4:4, след като Тасио засече центриране на Лазаров отдясно. В 93-ата минута Данчо Тодоров остана сам срещу вратаря, но пропусна да донесе победата за пловдивчани. Неговият удар бе спасен с една ръка от стража на холандския средняк.  

Реваншът е след седмица в Арнем. 

Левски иска халф на ЦСКА 1948

Вижте кой е той

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки