Илиан започна в Левски с трудно 1:0 над ФК Сараево (ВИДЕО+СНИМКИ)

Перфектни смени на специалиста донесоха успеха над босненците, резервата Райков герой

Илиан започна в Левски с трудно 1:0 над ФК Сараево (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Левски започна с победа новия сезон, след като в първия мач от втория предварителен кръг на Лига Европа се наложи трудно с 1:0 над тима на ФК Сараево. Двубоят се игра на стадион „Георги Аспарухов” и бе официален дебют за новия наставник на отбора Илиан Илиев.

Победата за българите пък донесе резервата Симеон Райков в 72-ата минута, след като се възползва от страхотно подаване на Владимир Гаджев.

Срещата се игра пред около 12 хиляди екзалтирани фенове на „сините” и агитка от около 300 души на състава на гостите.

Със стартирането си в титулярния състав пък, Христо Йовов се превърна във футболистът с най-много мачове за български отбори в евротурнирите.

Официален дебют с екипа на „сините” пък направиха новите попълнения Ромейн Ели, Марсиньо, Базил де Карвальо, Прохазка и Жоао Силва, а повторен такъв, при това с капитанската лента направи Станислав Ангелов.

Иначе двубоят започна спокойно, като домакините не успяха да наложат силен домакински натиск, тъй като босненците бяха плътно прибрани в половината си и се стремяха да накъсват играта с нарушения в центъра на терена.

Това принуди българите да търсят пробив на противниковата отбрана с центрирания от фланговете, които обаче не доведоха до нищо опасно през вратата на Сараево.

След преполовяването на полувремето гостите погледнаха и към вратата на Пламен Илиев и опитаха няколко изстрела от дистанция, дело на Златкович, Хаджич, Сулич и Хюсеинович, които обаче не доведоха до сериозни проблеми за младия страж на „сините”.

Най-сериозното положение през тази първа част пък дойде в 35-ата минута, когато Христо Йовов стреля опасно от фаул, но Адилович спаси.

До края на полувремето обаче гол не падна и така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Втората част също започна в по-бавно темпо, като гостите продължаваха успешно да държат противника си на дистанция от наказателното си поле. Именно играчите на Сараево дори имаха две възможности за гол, които бяха пропилени от Белошевич.

В 60-ата минута Илиан Илиев реши да вземе мерки и извади поуморилия се Христо Йовов, като не негово място пусна бързака Симеон Райков. След още 10 минути наставникът на „сините” извади и Орлин Старокин, заменяйки го с Прохазка, като след тази смяна Ромейн Ели мина на левия фланг на защитата, а Станислав Ангелов се върна в нейното сърце.

И тази промяна даде светкавичен резултат, след като в 72-ата минута Гаджев разсече отбраната на Сараево със страхотен пас и изведе Райков сам срещу Адилович, младокът се позабави малко, но все пак преодоля вратаря на Сараево за 1:0.

След попадението домакините продължиха да натискат, но в последните 10 минути се поприбраха в половината си, опитвайки се да не допуснат гол. Те разиграваха спокойно, опитвайки се да изтеглят играчите на Сараево в по-предни позиции.

До края на мача обаче нов гол не падна и така Илиан Илиев дебютира с минимална победа с 1:0 начело на Левски над ФК Сараево. Реваншът в Босна и Херцеговина е на 26-и юли.
Левски иска халф на ЦСКА 1948

Вижте кой е той

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки