Беззъб ЦСКА не успя да схруска Мура (видео)

Нулево равенство и мъка за "червените" в Словения, двата тима завършиха мача с по 10 души

Беззъб ЦСКА не успя да схруска Мура (видео)

 

Отборът на ЦСКА не успя да победи като гост словенския Мура в мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. Двата отбора така и не съумяха да си отбележат гол, завършвайки наравно 0:0.

 

Българският тим игра с човек повече близо половин час след като в 37-ата минута Леон Хорват получи директен червен картон за грубо нарушение. В 68-ата обаче неговата съдба последва и Килиън Шеридън, който също напусна терена, но заради удар без топка.

 

„Червените” бяха по-активният тим преди почивката и създадоха няколко опасни положения пред вратата на словенците, но малко не им достигна, за да открият резултата.

 

Сред най-активните в редиците на „армейците” през първото полувреме бяха Христо Янев и Абел Анисе, които непрестанно доставяха топки за своите съотборници. С чести включвания по крилата се отчитаха и бековете Иван Бандаловски и Нилсон Антонио. Най-често на голови позиции излизаше Килиън Шеридън, който обаче бе твърде муден в действията си и не съумя да се възползва от добрите подавания, които получи.

 

В 37-ата минута домакините останаха с човек по-малко след много грубо влизане на Леон Хорват в краката на Христо Янев, което не остана незабелязано от главния рефер на срещата Лий Пробърт.

 

В следващите няколко минути играта се накъса и изнерви, а английският рефер показа цели четири жълти картона.

 

Въпреки численото си предимство, до почивката момчетата на Стойчо Младенов не съумяха да организират голова атака, с която да матират словенската отбрана.

 

След почивката агонията на ЦСКА в нападение продължи. „Червените” така и не успяха да намерят правилния път към вратата на играещия с 10 души Мура.

 

„Армейците” имаха сериозно превъзходство във владението на топката, но липсваха идеите в халфовата линия.

 

За 23 минути игра с човек повече през втората част единствената по-сериозна опасност, до която стигна тимът, воден от Стойчо Младенов бе далечен удар по земя на Коста Янев, който премина на метър-два встрани от вратата.

 

Така се стигна до 68-ата минута, когато численото равенство на терена бе възстановено. Килиън Шеридън се отправи преждевременно към съблекалните заради съмнителен удар без топка срещу Крамар.

 

Беззъбата атака на ЦСКА накара Младенов да реагира и той пусна в игра Антон Карачанаков, Станко Йовчев и Лукас Саша, които замениха съответно Присо и двамата Яневи.

 

Свежите смени обаче също не помогнаха, след като единственото, с което се отчетоха бяха два далечни удара на Карачанаков.

 

В последната минута на редовното време всички в червено изтръпнаха след като Нусмир Файич се откъсна абсолютно сам срещу Томас Черни, но за щастие на гостите си поведе твърде дълго топката и не успя да отправи удар.

 

По този начин двата тима завършиха при нулево равенство. Реваншът на стадион "Васил Левски" е след седмица.

 

Появи се нов кандидат за треньор на ЦСКА

Владимир Ивич за последно води Краснодар

Левски чака Бастунов на "Герена"

Офанзивният играч на Хебър е сигурно ново попълнение

Мениджърски интриги около Станислав Генчев

Агенти призовават Крумовград да иска пари за бившия си треньор

РАЗКРИТИЕ: Любо Пенев и Крушарски с две срещи

Пловдивчани търсят нов треньор след раздялата с Александър Томаш

Битката за Европа: ЦСКА срещу ЦСКА 1948

Враждата между двата отбора днес има допълнителен залог

Таско Тасков: Не трябва да се допуска Ловеч да няма отбор в професионалния футбол

Вижте мнението на бившия рефер и кандидат за депутат

Лудогорец и Хайстер се разделят това лято

Той не успя да се върне в познатата си форма след контузията, която получи миналия сезон

Танчо Калпаков Гордея се с отбора

"Направихме страхотен колектив", заяви треньорът на Марек

Христо Янев: Това е най-трудното нещо в живота ми

Треньорът на Ботев Враца смята, че баражът е един урок за клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки