Ожие спечели в Уелс за четвърта поредна година

Победата на французина гарантира и отборната титла за Фолксваген

Ожие спечели в Уелс за четвърта поредна година

Себастиан Ожие спечели четвърто поредно издание на рали Великобритания в Уелс, след като по-рано през сезона вече получи и четвъртата си титла от световния автомобилен шампионат. Пилотът на Фолксваген завърши уикенда с общо време 3:14:30.2 часа, изпреварвайки естонеца От Тенак от Форд с 10.2 секунди.

"През този уикенд приоритет беше титлата при конструкторите и след като стигнахме до нея, аз искам да благодаря на целия отбор, защото нямаше да стигна това ниво без тях. Не е лесно да си толкова честен, но те го заслужават. В това рали ми се наложи да бъда бърз, защото и От летеше зад мен. Той показа постоянство, но пък аз не допуснах грешка. Трябваше ми перфектно рали, за да го победя", каза Ожие след края на състезателния уикенд на британска почва.

Победата на Ожие гарантира и титлата на неговия германски отбор, докато за Тенак това беше най-добро класиране в кариерата му. Белгиецът Теири Нювил от Хюндай пък спечели третото място и четвърти пореден подиум при пасив от 1:25.2 минути пасив срещу естонеца. Тенак спечели последния етап - ТВ Пауър, с което заслужи и три бонус точки за генералното класиране. Андреас Микелсен от Фолксваген остана втори за две точки, а една спечели Нювил.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки