Кешеру: По-зле от 0:6 няма как да е (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Трите гола срещу Дунав не ми гарантират титулярно място, надявам се този път изходът да е различен срещу Арсенал"

Кешеру: По-зле от 0:6 няма как да е (ВИДЕО+СНИМКИ)

Клаудиу Кешеру заяви, че хеттрикът му при драматичния успех с 4:3 над Дунав в Първа лига не му гарантира титулярно място в мача с Арсенал от Шампионска лига на „Васил Левски” в събота вечер. Румънецът каза, че „няма как да е по-зле” след онова 0:6 в Лондон срещу престижния опонент.

„Дори да съм вкарал три гола няма сигурни титуляри за утре. Треньорът ще реши и ще знаем състава преди мача. Аз съм готов, готов съм още от началото на сезона и за този мач съм дори още по-готов. Не мисля, че има повече напрежение. Най-важното е, че направихме 0:6 и със сигурност не може дa е по-зле от този резултат. Научихме някои неща и ще бъдем много по-концентрирани за мача. Надявам се този път изходът да е съвсем различен”, каза Кешеру на официалната пресконференция на Лудогорец.

Той очаква българският шампион да няма много голови положения срещу „топчиите” и посочи, че преди да се мисли за отбелязани голове, трябва да се затегне играта в защита.

„Доволен съм, че вкарвам, без значение в кой мач и в кой турнир. Утре също е важно да вкарам, но преди головете има много други неща, които са важни в играта. За един нападател головете са като горивото за колата. Знаем, че в такъв мач срещу такъв голям отбор няма да имаме много положения и трябва да се защитаваме, да се борим, да печелим единоборствата и ако имаме някои положения, трябва да ги вкараме”.

Кешеру е бивш съотборник с Лоран Косчелни и Оливие Жиру по френските терени, когато тримата играеха заедно в трета дивизия на Франция.

„Ако Косчелни и Жиру играят на това ниво, миля, че нямат много слаби места. Играх с тях 4-5 месеца само преди да се контузия, но те вече бяха много силни играчи. Те са невероятни момчета със страхотен характер и за мен е нормално да стигнат дотук, защото имат манталитет на шампиони и действат като шампиони. След 1-2 седмици видях, че Жиру няма какво да прави на това ниво. Дойде, изкара ни нагоре в класирането и стигна и до елита. Той има вяра в себе си и това си личи в поведението. За един играч вярата в себе си е 60-70% от успеха”, обясни нападателят на Лудогорец.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки