Тарханов: Владимир Иванов ще бъде моят наследник

Досега Фугата беше помощник на руснака и директор на ДЮШ

Тарханов: Владимир Иванов ще бъде моят наследник

Треньорът на Славия Александър Тарханов напусна поста след загубата от Дунав с 0:2 днес, за да отиде да води Урал (Екатерининбург) в родината си. След мача Тарханов посочи Владимир Иванов-Фугата като свой наследник начело на „белите”.

„Лошо е да завършим по такъв начин. Може би сте разбрали за мен. Истината е, че това ми беше последния мач като треньор на отбора. Владимир Иванов е бил предложен от президента. Той беше мой помощник и директор на ДЮШ. Той вече завършва курсовете за лиценз ПРО и има право да заеме поста. Приятно ми беше да работя с всички. В чисто човешки план добре живях и работих с тези хора”, сподели отиващия си Тарханов пред Националния стадион „Васил Левски”.

Той сподели, че е имал договорка с Венци Стефанов да си тръгне по всяко време без спънки при добра оферта от чужбина.

„Бяхме се разбрали ако получа някакво предложение и ме задоволява, да можем да се разделим съвсем добронамерено и по взаимно съгласие. Имаше такъв вариант, преди три месеца получих предложение от руски клуб с добро заплащане и доста се поколебах тогава, но сега решавам, че трябва да тръгна”.

Пресаташето на Славия Бире Константинов добави, че Тарханов има предложение лично от президента на Урал Екатерининбург и това му харесва и иска да иде там.

Руснакът обаче чак след напускането си взе да недоволства от клубната политика и каза, че е готвил един отбор, а на терена е залагал на изцяло друг.

„Не мога да бъда доволен. Дойдох да играем за Лига Европа. Дойдох да подготвя един добър отбор.  Поне дадох път на млади играчи и бях на правилния път. Липсваше опит и стабилност на отбора. Бях подведен, защото очаквах новите да повдигнат нивото на отбора, а се оказа, че ние залагахме предимно на младите играчи. 9-10 месеца прекарах тук и един състав подготвих, друг игра, но такава е професията. Текучеството в отбора пречеше. Привлякохме Домовчийски да реализира, но не се получава всеки мач. Лично аз съжалявам”, сподели Александър Тарханов.

Като цяло той похвали опитите в българските клубове да се играе градивен и качествен футбол, дори понякога да не се получава.

„Навсякъде се опитва да се играе добър футбол в България. Не навсякъде се получава, но идеята ми допада. И тук можеше да играем добър футбол, да се борим за по-високо място”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки