Шампионите от VW напускат световния рали шампионат

Фолксваген се концентрира върху електрическите автомобили

Шампионите от VW напускат световния рали шампионат

Марката „Фолксваген“ се оттегля от световния рали шампионат, съобщиха от германския автомобилен производител. Компанията ще се концентрира върху разработване на нови електрически двигатели за масовите автомобили. „Фолксваген“ спечели световните титли в последните четири сезона при пилотите, навигаторите и конструкторите.

Брандът е изправен пред огромно предизвикателство – заяви Франк Уелш, директор на развойната дейност във фирмата. - С разширяването на електрификацията на автомобилите ни имаме нужда да се фокусираме главно върху тях и бъдещите технологии. Ние надвишихме доста целите си в световния шампионат и сега е време за нещо различно. Междувременно ще се фокусираме и върху предложенията ни към частни клиенти.

В последната неделя Себастиен Ожие, който спечели четири световни титли при пилотите и осигури четвъртата световна титла на "Фолксваген“ при конструкторите, записа и своята победа номер 43. С излизането на „Фолксваген“ от първенството догодина остават четири производители – „Ситроен“, „Хюндай“, M-Sport и „Тойота“. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки