Гонзо ще опита тотално да вгорчи сезона за Левски

Черно море вече отстрани "сините" за Купата на България, но за първенство е 58 години без успех на "Герена"

Гонзо ще опита тотално да вгорчи сезона за Левски

Днешният сблъсък Левски - Черно море ще бъде знаков за сините с оглед на целите на тима за сезона. Двубоят е с на­чален час 17:30 ч. и ще бъде пре­даван пряко по Диема Спорт 2. Главен съдия на мача ще бъде Стефан Апостолов. Младият арбитър не е ръководил срещи на двата отбора през сезона в Първа лига.

Победата на „моряците” пре­ди десет дни в София за купата разклати сериозно сините ре­дици. След отпадането за този турнир за Левски последва ра­венство в Коматево срещу Бо­тев, което постави под въпрос първото място. Днес ти­мът на Топузаков излиза за за­дължителна победа срещу Чер­но море, за да запази лидерска­та позиция в Първа лига. Тре­ньорът на Левски може да се опре на историята и да бъде спокоен за предстоящия двубой, тъй като „моряците” ня­мат победа в София за първен­ство от 58 години.

Бившият спортен дирек­тор на сините Георги Иванов има шанса за втори път да препъне бившите си работодатели и сериозно да осуети шампионските амбиции на ти­ма от "Герена". Гонзо отне на Левски възможността за продължаване в турнира за ку­пата и второ препъване би оз­начавало още тъмни облаци над Подуяне.

Старши треньорът на Лев­ски Елин Топузаков е принуден да прави корекции по състава си. Причината е отсъствието на полузащитниците Георги Костадинов и Мехди Бурабия. Българският национал и фран­цузинът ще отсъстват от игра близо три седмици. Почти сигурно от състава, старти­рал срещу Ботев в предишния кръг, ще отпаднат разочарова­лите Илиян Мицански, перуанецът Хеан Деса, Галин Иванов и централният защитник Сърджан Лукин. Травмата на Георги Костадинов ще накара Топчо да върне в по-задни пози­ции Божидар Краев. Младокът ще заеме мястото пред защи­тата, като негов партньор ще бъде Джереми Де Ноойер. Атаката ще бъде водена от Бабатунде Аденижи, подпо­маган от Антонио Аниете, който ще играе малко зад него, и от испанеца се очаква да гра­ди играта на тима. Топузаков няма да прави промени по схе­мата и отново ще заложи на традиционното от началото на сезона 4-2-3-1, на което раз­читаше и Люпко Петрович. Ак­центът ще бъде играта по крилата, където Франсис Нар се намира във форма.

Треньорът на Черно море Георги Иванов планира да на­прави една промяна в стартовия състав за мача с Левски, в сравнение с успеха над Нефто­химик в последния кръг. Сред титулярите ще се завърне хал­фът Александър Цветков, кой­то не игра срещу бургазлии за­ради разтежение на бедрото. Бившият футболист на Литекс ще заеме мястото в сре­дата на терена на Даниел Георгиев.

Левски - Черно море
17:30, "Георги Аспарухов"

Вероятни състави:

Левски: Йоргачевич – С. Александров, Ал. Александров, Пиргов, В. Минев, Де Ноойер, Краев, Прохазка, Аниете, Нар, Адениджи
Треньор: Елин Топузаков

Черно море: Коварж – Сукуп, Станчев, Пл. Николов, Венков, Паланков, Цветков, Секо, Г. Илиев, Коконов, Кузма
Треньор: Георги Иванов

Съдия: Стефан Апостолов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки