Драма с куп дузпи донесе успех на Бостън над Тампа

Рейнджърс прекърши водача на Запад Едмънтън

Драма с куп дузпи донесе успех на Бостън над Тампа

Джими Хейс вкара при 10-ото завъртане при дузпите, а вратарят Туука Раск спечели шести пореден мач като титуляр. Това се случи при успеха на Бостън Брюинс с 4:3 над Тампа Бей като гост в среща от първенството на НХЛ. Брейдън Пойнт за Тампа и Рейли Неш за Бостън се разписаха при четвъртия опит. Иначе в редовното време за победителите бяха точни Брандън Карло, Райън Спунър и Дейвид Пастернак. Но и двата отбора са в средата на Атлантическата дивизия- съответно Бостън с 12 точки, а Тампа с една повече.

Алекс Овечкин се представи отново в най-добрата си светлина, след като вкара два гола за Вашингтон, който успя да обърне Уинипег от 0:3 до 4:3. Второто попадение на Овечкин се оказа и победно, реализирано в продължението. Никлас Бакстрьом и Ти Джей Оши бяха автори на другите два гола. Това става и нещо като стил на Кепитълс, които за 11-и път през този сезон заличават пасив от три гола. Те събраха 15 точки и се нареждат 3-и в Столичната дивизия, веднага след Рейнджърс и Питсбърг.

Рейнджърс се изравни на върха с 16 точки с Пингвините, след като победи с 5:3 на свой терен Едмънтън Ойлърс. Ветеранът Рик Неш вкара за 4:3 1:21 минути преди края, а Едмънтън остава водач в Тихоокеанската дивизия също с 15 точки. Победното попадение дойде след контраатака и блокиран удар на Милан Лучич, след което Неш се озова сам срещу вратаря Кам Талбът и не сбърка. Кевин Хейс се отличи с гол и две асистенции за нюйоркчани, Михаел Грабнер и Джей Ти Милър също добавиха гол+пас. Петото попадение е на сметката на Йеспер Фаст, като Рейнджърс се справиха с три гола дефицит за шести път в седем мача, когато е имало такъв. За гостите от Едмънтън точни бяха Райън Нюджънт-Хопкинс, Патрик Маруун и Адам Ларсон. Ойлърс губят трети пореден мач след 7 победи в първите осем мача, но все още са един от двата водещи отбора на Запад.

Лос Анджелис Кингс прекъсна серията си от три поредни поражения и се наложи над Питсбълг с 3:2 след продължение. Кралете са 5-и от 7 отбора в Тихоокеанската дивизия, а днес стигнаха до успеха с гол на Ник Дауд в 2:37 минута на допълнителното време. Тревър Люис и Мат Грийн вкараха по едно попадение в редовното време, а вратарят им Петер Будал отрази 21 шута. За гостите Сидни Кросби беше точен на два пъти или общо 6 попадения в последните 5 мача.

Едмънтън намали изоставането си в серията срещу Флорида (ВИДЕО)

Шаная Туейн даде тон за победата

Флорида е на победа от Стенли Къп

"Пантерите" взеха и третия мач от финалната серия срещу Едмънтън

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Феновете познаваха тима под името Аризона Койотис

Флорида е вече само на две победи от Стенли Къп

"Пантерите" победиха Едмънтън с 4:1 във втората среща от сериите

Таванът на заплатите в НХЛ се увеличава

До 88 милиона долара още от следващия сезон

Флорида поведе във финала за Купа Стенли (ВИДЕО)

След успех с 3:0 над Едмънтън

Презибраха Цеко Минев за член на Изпълкома на ФИС

Президентът на Българската федерация по ски с нов 2-годишен мандат

Официално: Националите по биатлон с нов треньор

Знаменит германец ще бъде консултант на отбора

Едмънтън е на финал на НХЛ

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки