Стефан Генов: Втори пореден мач сме ощетени от съдийството, това е нетърпимо!

Пирин подава жалба срещу реферите, чакат Иван Цветков да прецени кога е готов и играят контрола в петък с Локо (Сф)

Стефан Генов: Втори пореден мач сме ощетени от съдийството, това е нетърпимо!

„През първото полувреме имахме чиста ситуация, но не я изиграхме правилно. Можеше да си облекчим мача, но в крайна сметка пропуски се случват. Като гост обаче всеки пропуск е фатален.”

Така коментира загубата с 1:3 от Нефтохимик треньорът на Пирин (Благоевград) Стефан Генов. „Орлетата” отстъпиха в мача от 13-ия кръг на Първа професионална лига, а техният наставник критикува остро съдийската бригада на двубоя, водена от арбитъра Тихомир Алексов, срещу която от клуба съобщиха, че ще подадат жалба.

„Играхме добре преди почивката, не че и втората част не бяхме на ниво, но с десет души ни бе по-трудно. Във втори пореден мач сме ощетени от съдийството! Това е нетърпимо, трябва  да се вземат мерки, защото така се ограбва труда ни. Първо не бе отсъдена чиста дузпа, след това и несъществуваща засада, а и изключително пресилен червен картон. Такива влизания имаше много в мача, но те симулираха ситуацията и толкова му трябваше на съдията, за да направи поредната глупост. Този същия рефер бе зад вратата на предния ни мач и не видя от 3 метра, че има дузпа, макар че аз имам приятели в Гърция, които са гледали мача и дори те я видяха, а той не можа. Пазя ги съдийте, но няма начин, защото трябва да се вземат мерки”, недоволен бе Генов след мача, а после бе запитан какви са другите причини за поражението:

„Имаше доста тактически брак, трябваше да изиграем по-добре някои ситуации, но и напрежението от тези отсъждания също влияят на футболистите. Имаме духа и характера, вложихме много усилия, но не се получи и видяхте, че точният голов пас го нямаше.”

За предстоящата пауза за мачове на националните отбори:

„В петък играем контрола с Локо (Сф), за да дадем шанс на футболисти, които по-рядко получават шансове. Искаме да продължим този игрови ритъм, тъй като вече има умора, а и наближава паузата.”

За ветерана Иван Цветков, който тренира с „орлетата” и се готви за завръщане:

„Той тренира много добре. Ние сме много доволни и имаме голяма нужда от него. Той е професионалист, знае кога може да влезе и да помогне. Всеки има желание той да се върне, на мен ми е приятно да работя с такъв професионалист. Дай Боже да влезе в отбора и да помогне.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки