Топузаков: Ще има нови, надявам се качествени, ще гледам с интерес мача в Разград

„Няма отпускане, момчетата са прекалено стегнати, ще играем контрола в събота”

Топузаков: Ще има нови, надявам се качествени, ще гледам с интерес мача в Разград

„Вкарахме си едно от многото положения. В моментите след гола имахме доста ситуации, с които можеше да затворим мача, както се казва, да вкараме втори и трети гол.”

Това заяви Елин Топузаков след победата на Левски над Черно море с минималното 1:0 в мач от XII кръг на Първа професионална лига. „Сините” оглавиха класирането след успеха, като Лудогорец ще си върне върха само при успех над ЦСКА в събота.

„Раздаването и взаимопомощта на момчетата се оказаха решаващи за успеха. Съжалявам, че изпуснахме доста положения. Черно море също имаха шансове, но нещата изглеждаха по друг начин спрямо миналата седмица и победителят е друг”, посочи наставникът на Левски, визирайки загубата от „моряците” след продължения за Купата на България.

„Изиграхме умен мач, който трябваше да спечелим. Имам нужда от всичките си състезатели, днес пак някои основни футболисти липсваха, но аз не съм отписал никого. Всички момчета са важна част от нашия отбор.”

За силната защита на Левски през първия полусезон:

„Нормално е да има по-голяма стабилност в дефанзивен план, все пак защитниците ни са национали и се обиграват допълнително.”

За травмите на Георги Костадинов и Мехди Барубия:

„Надявам се двамата да се възстановят по време на паузата за националните отбори и да се включат пълноценно в тренировките седмица преди подновяването на първенството. Зависи как се чувстват те и какво ще кажат лекарите.”

Дали има отпускане в Левски, както смята Николай Илиев?

„Напротив, може би сме прекалено стегнати. Момчетата искат да побеждават и показаха, че могат да се справят в трудни моменти, защото минаха през доста такива. За мен е удоволствие, че тези момчета са част от отбора и защитават синята фланелка.”

Дали има набелязани нови попълнения за зимния трансферен прозорец?

„Има, разбира се. Доста е обширен процесът по селекцията, тепърва ще решаваме къде и с кого трябва да се подсилваме. Това е неизбежен процес, ще има нови. Надявам се да са качествени и да помогнат на отбора.”

За програмата на „сините” през паузата за националните отбори:

„Другата събота ще играем със Септември контрола, макар да имаме доста национали. Ще вземем обаче много момчета от школата. Те са били и друг път част от тима, ще им дадем шанс, да тренират с нас и се надявам да направим добра седмица, която да завърши с контролата срещу Септември.”

Дали има предпочитания относно това кой да спечели предстоящия в събота сблъсък между Лудогорец и ЦСКА-София в Разград?

"Не, ще гледам с интерес срещата, но това е футбол – каквото стане."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки