Юве и Милан взеха трудни победи навън срещу Киево и Палермо (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пянич вкара победен гол от фаул във Верона за 2:1, Лападула донесе същия резултат на Милан в Сицилия

Юве и Милан взеха трудни победи навън срещу Киево и Палермо (ВИДЕО+СНИМКИ)

С победен гол от пряк свободен удар на Миралем Пянич, Ювентус победи Киево с 2:1 в юбилейния мач номер 600 на Джиджи Буфон в Серия А. Марио Манджукич откри в началото на втората част, а ветеранът Серджо Пелисиер изравни от дузпа, но Пянич с пряк свободен удар по конец донесе трети пореден успех на Юве в първенството.

По същото време Милан победи трудно Палермо като гост също с 2:1 и запази разликата от 5 точки до „Старата госпожа”. Дошлият от  Пескара през лятото Джанлука Лападула вкара късен победен гол за „росонерите”.

Във Верона шампионите искаха да забравят разочарованието от ремито с Лион в Шампионска лига. Киево имаше едва един успех в последните си 26 срещи с този съперник.

Началото беше много неприятно за гостите и Андреа Бардзали падна лошо на рамото си, което доведе до принудителна смяна. Така от много време насам на Алегри му се наложи да играе в защита без голямото трио Бонучи, Бардзали, Киелини.

Манджукич прехвърли над защитник и можеше да вкара много красив гол в стил Бербатов, но стреля от воле над целта от малък ъгъл. После пак хърватинът имаше неуважени претенции за дузпа, а не успя да засече и добре центриране с глава на Алекс Сандро.

Гонсало Игуаин добре се измъкна на близката греда, Сорентино добре се разпери срещу него и успя да отрази с един крак в корнер.

Осем минути след почивката Хуан Куадрадо умело изведе Манджукич в коридор, този път той овладя отлично и с нисък шут по диагонала откри резултата.

Серджо Пелисиер влезе като смяна в 61-ата минута, а Щефан Лихщайнер задържа съперник с ръка като последен в защита, което доведе до дузпа с червен картон. Пелисиер прати Буфон в грешния ъгъл за 1:1.

Четвърт час преди края Пянич беше фаулиран пред наказателното поле на домакините и сам изпълни блестящо над стената, топката се чукна неспасяемо в напречната греда и влезе в мрежата – 2:1.

В последните минути Ювентус изпусна куп възможности за трети гол на контра, като най-запомнящи се бяха пропуските на Стураро и Куадрадо, които излязоха очи в очи с вратаря, но не сполучиха.

Ивайло Чочев беше резерва, но не се появи в игра при загубата на Палермо с 1:2 у дома от Милан. Джанлука Лападула донесе успеха на „росонерите” с петичка – негов първи гол в италианския елит. Палермо загуби пети мач поред в калчото и няма нито една точка на собствен терен след шестото си домакинство.

Сицилианците подариха първия гол на своя гост в 15-ата минута. Вратарят Посавец се сблъска с Алесами при центриране на Де Шилио и Сусо получи възможност да вкара на празна врата – 1:0.

Мати Фернандес направи своя дебют за Милан на смяна в последните 30 минути, но Палермо натискаше главно с помощта на центрирания и удари от малки ъгли.

Домакините изравниха заслужено в 71-ата минута, когато Диаманти пусна пас в коридор, а македонският национал Илия Несторовски преодоля Донарума с нисък удар в близкия ъгъл – 1:1.

Голът събуди Милан и Сусо на два пъти видя как Посавец направи невероятни спасявания с една ръка при негови удари към сглобката на вратата. След последвал корнер, Джалука Лападула видя удара на Сусо и с петичка заблуди вратаря за 2:1. Това е първото попадение на голмайстора на Серия „Б” от миналия сезон в елита и той бе с цената на три точки.

Сасуоло плати скъпа цена за участието си в Лига Европа и умората от повечето мачове се видя при домакинското 0:3 от намиращия се в отлична форма Аталанта.

„Зелено-черните” страдаха и от много контузии и не можеха да разчитат на Берарди, Манянели и Мисироли.

Аталанта търсеше пети успех в последните шест кръга и излезе на правилния път в 19-ата минута. Удар на Алехандро Гомес беше спасен от вратаря, но той довкара от голлинията за 1:0, макар да беше в засада при паса към него.

Само пет минути по-късно Галярдини центрира удобно за Матия Калдара и той от воле удвои.

Минута преди паузата при друг корнер този път Конти покачи на 3:0 с мощна тупалка и мачът просто се доиграваше през втората част.

Дженоа и Удинезе направиха 1:1 в Генуа след два гола през първата част.

Силван Видмер поднесе за Сирил Теру и "зебрите" дръпнаха с 1:0 като гости. Еденилсон центрира в 24-ата минута, а Лукас Окампос на плонж изравни.

Резултати и голмайстори в 12-ия кръг на Серия А:

Киево – Ювентус 1:2
0:1 Манджукич ‘53
1:1 Пелисиер ’66 /дузпа/
1:2 Пянич ‘75

Палермо – Милан 1:2
0:1 Сусо ‘15
1:1 Несторовски ‘71
1:2 Лападула ‘82

Дженоа – Удинезе 1:1
0:1 Теро ‘11
1:1 Окампос ‘24

по-рано днес:
Пескара – Емполи 0:4

от събота:
Торино – Каляри 5:1
Наполи – Лацио 1:1

19:00
Интер – Кротоне
Фиорентина – Сампдория

21:45
Рома – Болоня

Серия А 16/17

ПО   Отбор М П Р З Голове Г. ТО
1 0 Ювентус 12 10 0 2 25:9 16 30
2 -1 Милан 12 8 1 3 19:15 4 25
3 1 Рома 11 7 2 2 26:12 14 23
4 0 Лацио 12 6 4 2 23:13 10 22
5 -1 Аталанта 12 7 1 4 19:13 6 22
6 1 Наполи 12 6 3 3 21:13 8 21
7 0 Торино 12 5 4 3 27:16 11 19
8 0 Фиорентина 10 4 4 2 13:10 3 16
9
Босът на Рома плаща почти половин милиард за Евертън

Дан Фридкин ще купи елитния английски клуб за €475 милиона

Официално: Байерн подписа с халф

„Това е клубът на моето сърце", коментира Павлович

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки