Ливърпул зае първото място с гръм и трясък (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Червените” отнесоха Уотфорд с 6:1, Хъл Сити постигна обрат срещу Саутхемптън

Ливърпул зае първото място с гръм и трясък (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ливърпул постигна една от най-резултатните си победи в историята на Висшата лига. „Мърсисайдци” се наложиха с 6:1 над Уотфорд на своя стадион „Анфийлд” в мач от 11-ия кръг и заеха първото място с актив от 26 точки.

 

Отборът на мениджъра Юрген Клоп напълно надигра съперника си, като успехът можеше да бъде много по-изразителен. С два гола се отличи Садио Мане. Филипе Коутиньо, Емре Джан и Фирмино бяха другите голмайстори.

 

Домакините започнаха вихрено мача и създадоха куп опасни положения. Резултатът бе открит в 27-ата минута. Тогава Коутиьо центрира, в наказателното поле Мане игра с глава и не остави никакви шансове за вратаря Гомес.

 

След две минути асистентът Коутиньо удвои преднината. Той получи от Фирмино, финтира противник на границата на наказателното поле и отправи силен удар, като топката мина между краката на защитник и  се оплете в мрежата на гостите.

 

Вратарят на гостите Гомес получи контузия в дясното коляно и бе принудително заменен. На негово място влезе Костел Пантилимон.

 

Две минути преди края на редовното време на първата част Джан направи преднината на „червените” класическа. Той засече центриране на Лалана и с глава се разписа, а Пантилимон по никакъв начин не успя да реагира.

 

През второто полувреме Фирмино също се включи в рецитала в червено. В 57-ата минута Лалана получи в наказателното поле и пусна успореден на голлинията пас, бразилецът изскочи зад нищо неподозиращите защитници и от няколко метра вкара.

 

Мане напълно отчая съперника с втория си гол след страхотна асистенция на Фирмино в 60-ата минута – 5:0.

 

След този гол отборът на мениджъра Валтер Мадзари погледна по-смело към вратата на домакините и създаде няколко опасни положения, при които вратарят Кариус трябваше да се намесва решително. В крайна сметка „стършелите” стигнаха до почетно попадение. То бе дело на Дарил Янмаат, който с плътен удар с прати в долния ъгъл.

 

Влезлият от пейката Даниел Стъридж бе много близо до шести гол в 78-ата минута. Той завърши добра атака с мощен удар, но право в гредата. Десет минути по-късно късметът отново не бе на негова страна и след страхотен техничен удар топката се отби от напречната греда. При тази ситуация вратарят Пантилимон се намеси като с върха на пръстите си отклони кълбото към гредата.

 

В добавеното време на срещата Вайналдум вкара шестия гол за Ливърпул. Стъридж, който бе подложил Пантилимон на истински обстрел, отново шутира, вратарят изби, но прати право към Вайналдум и той от близко разстояние не сгреши.

 

В другия мач от кръга, който се игра по същото време, Хъл Сити победи Саутхемптън у дома с 2:1. „Тигрите” стигнаха до успеха след пълен обрат. 

 

„Светците” поведоха още в шестата минута след гол на Чарли Остин, който бе точен от дузпа.

 

След час игра домакините изравниха чрез Роберт Снодграс, който получи пас от Сам Клъкас и с удар в долния десен ъгъл се разписа.

 

След само две минути игра Хъл стигна до обрата, благодарение на Майкъл Доусън. Снодграс центрира в наказателното поле и там Доусън с глава накара KCOM Стейдиъм да избухне в радост. 

 

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Гранит Джака: Горд съм, че спечелихме срещу Унгария

Капитанът на Швейцария бе много щастлив от успеха

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки