България удържа на атаките на Беларус и победи (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ивелин Попов стана голмайстор пред около 2000 на „Васил Левски”

България удържа на атаките на Беларус и победи (ВИДЕО+СНИМКИ)

България победи Беларус в среща от група А на световните квалификации. Двубоят, който се проведе пред около 2000 души на „Васил Левски”, завърши при резултат 1:0. В герой за „трикольорите” стана Ивелин Попов.

 

С този успех „лъвовете” събраха 6 точки на четвъртото си място. Победата не дойде никак лесно за нашите. Гостите създадоха куп положения, но момчетата на Петър Хубчев успяха да удържат.

 

Играчът на Берое Радослав Кирилов направи своя дебют. Младият футболист направи много силно включване, като можеше и да се разпише. Нападателят на ЦСКА-София Преслав Йорданов също дебютира.

 

Беларус завърши двубоя с 10 души, след като Александър Хлеб получи втори жълт картон заради нарушение срещу Кирилов. Това се случи в първата минута на добавеното време. 

 

Следващият мач на "лъвовете" е срещу Холандия на 25 март. 

 

Първото полувреме мина на един дъх. Опасни положения имаше и пред двете врати, като трябва да се отбележи, че гостите създадоха повечето от тях. Беларусите владееха топката 61% от игровото време за частта.  

 

„Лъвовете” откриха резултата с първата си опасна атака в мача. Тя се разви още в 10-ата минута. Спас Делев напредна по дясното крило, навлезе в наказателното поле и подаде към Ивелин Попов, който с глава от няколко метра се разписа. Голът на Попето бе първи във всички мачове от тази вечер. Това бе 12-ото му попадение с националния екип.

 

След това обаче гостите поеха инициативата и атакуваха по-често към вратата на Владо Стоянов, докато нашите разчитаха на контри. Отговорът на Беларус след попадението бе силен удар на Кендиш, но топката профуча покрай лявата греда. Това се случи в 13-ата минута.

 

След половин час игра вратарят на Лудогорец трябваше да се намесва решително след нов удар на Кендиш, който се възползва от разбъркване в пеналта след пряк свободен. Малко след това Георги Миланов отне топката от бранител в половината на Беларус, напредна и отправи силен шут с левия си крак, мерникът му обаче се оказа неточен.

 

В първата минута на добавеното време на частта отборът на Александър Хацкевич пропиля може би най-чистата си възможност за гол. Гордейчук преодоля Занев и навлезе в наказателното поле, където подаде към Маевски, той би от движение, но прати над вратата.

 

През второто полувреме отборът на Беларус продължи да владее повече, да атакува по-често и да тормози по всякакъв начин българската отбрана. Владислав Стоянов трябваше да показва класата си, особено след удар, отправен от Филипенко в 57-ата минута.

 

В 77-ата минута влезлият от пейката Радослав Кирилов, който направи своя дебют с националния екип, шутира опасно от движение, но прати покрай вратата. Той получи жълт картон в двубоя, след пробив в наказателното поле и падане на терена, след като бе затворен, но съдията сметна това за симулация. 

 

До края на мача беларусите се хвърлиха в атака и по този начин позволиха на бързите Делев и Кирилов да създадат неприятности пред Горбунов. В четвъртата минута на добавеното време гостите пратиха топката във вратата ни чрез нападателя Корниленко, но той бе в засада. 

 


ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

 




 





ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки