Люпко Петрович: Грешките в Левски не са на треньорите

"Заслугата за това тимът да няма загуба е на всички в щаба - на мен, Букарев и Топузаков"

Люпко Петрович: Грешките в Левски не са на треньорите

Люпко Петрович заяви, че ръководството на Левски е направило добър избор, като е предложило постоянни до­говори на Елин Топузаков и Асен Букарев. Двамата бяха част от щаба на сърбина и именно той ги посочи за свои наследници. Шефовете на­правиха Топчо старши тре­ньор, а Буки негов помощник.

Първоначално от клуба обя­виха, че те ще водят съста­ва само до Нова година, но след това шефовете им гла­суваха вот на доверие за по­стоянно - може би заради от­казите на Станимир Стои­лов и Димитър Димитров -Херо.

"Не зная защо питате мен за решението. Не искам да го­воря много по този въпрос. Мисля, че те са добри. Резул­татите, които постигнах­ме, са заслуга преди всичко на треньорския щаб. Това значи всички треньори - и аз като старши. Със своята работа ние доведохме клуба до това да няма загуба 13 кръга. Зато­ва съм много доволен от мои­те асистенти - и Букарев, и Топузаков. Мисля, че казано­то по този въпрос е до­статъчно", заяви Люпко Петрович пред "Тема Спорт" от Сърбия.

69-годишният специалист подаде молба за раздяла по взаимно съгласие с Левски на 21 октомври - ден преди домакинството на си­ните на Берое (2:0). По време на срещата той бе в събле­калните на стадион "Георги Аспарухов", но не седна на треньорската скамейка.

Петрович посочи, че се вълнува от резултатите на тима, който продължава без поражение в Първа лига, но отпадна от турнира за Купа­та на България.

"Обаждат ми се приятели и се информи­рам. Мисля, че в Левски, кога­то става въпрос за треньор­ския щаб - грешки няма. Греш­ките се правят в някои други неща", посочи Люпко, но не пожела да конкретизира.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки