Берое отново не успя да спре победния марш на Лудогорец (ВИДЕО)

"Орлите" с минимална победа у дома след гол на Кафу

Берое отново не успя да спре победния марш на Лудогорец (ВИДЕО)

Лудогорец спечели с минималното 1:0 домакинството си на Берое в двубой от 14-ия кръг на Първа лига. Разградчани записват втори успех срещу футболистите на Ферарио Спасов в рамките на три дни, след като на 16 ноември се наложиха с 2:0 в изтегления мач от първия кръг на шампионата. В днешния двубой „орлите” срещнаха един много равностоен съперник, който показа по-подредена игра спрямо предния мач между двата тима, но след попадение на Джонатан Кафу тимът на Георги Дерменджиев се поздрави с 10-а поредна победа в Първа лига.



Срещата започна на високи обороти, като домакините опитаха да пресират своя съперник още в първите минути. Берое се бранеше с успех и на своя страна отговаряше с бързи контраатаки, като Ради Кирилов на два пъти излизаше на стрелкова позиция, но не успяваше да избяга от засадата.

В 27-ата след наглед безобидна ситуация разградчани можеха да стигнат до гол при недобра изява на Макенджиев, но нямаше футболист в зелено, който да нанесе завършващ удар.

Абел Анисе в 37-ата минута нанесе опасен удар по земя, но топката мина на сантиметри от целта, а две минути по-късно отново той бе на добра позиция, но след техничен удар топката се отби в напречната греда.

Минута преди края на редовното време Кафу задържа отляво и подаде към Кешеру, той продължи към Мисиджан и холандецът шутира мощно, но в сглобката и в аут.



И след почивката Лудогорец владееше повече топката  и създаде повече положения пред противниковата врата.

Ради Кирилов в 60-ата не успя да завърши атака на Берое и се подхлъзна точно преди да нанесе удар, а в ответната атака Кешеру не успя да оползотвори перфектно центриране на Мисиджан и би с глава право в Макенджиев.

В 70-ата минута Марселиньо пусна в наказателното поле за Кафу, той изпревари бранител, след което финтира и втори и с точен удар в горния ляв ъгъл откри резултата.

Мисиджан можеше да сложи точка на спора пет минути по-късно, но изведен сам срещу Макенджиев стреля право във вратаря на Берое.

В заключителните минути домакините имаха на два пъти възможност да стигнат до втори гол, но първо Мисиджан от 10-ина метра не успя да намери очертанието на вратата, а минута по-късно Мисиджан от малък ъгъл стреля право в Макенджиев.

Така разградчани спечелиха с минималното 1:0 и продължават силната си серия, като футболистите на Георги Дерменджиев са едноличен лидер в класирането с 37 точки, на шест пред втория Левски, който е с мач по-малко.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки